Celula Elenei Udrea intră în renovare!

Autorităţile au decis renovarea Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă 1, acolo unde se află şi Elena Udrea.

Potrivit informaţiilor obţinute de reporterii spynews.ro, în celula în care se află Elena Udrea urmează:

  • să fie montate geamuri termopan,
  • să fie renovat – sau să fie schimbat în întregime – grupul sanitar
  • să se instaleze un aparat de aer condiţionat

„În prezent, se efectuează lucrări de igienizare în clădirea ce deserveşte Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă 1.  A fost finalizată igienizarea zonei de acces, cea destinată vizitatorilor şi camerele de grefă şi au fost demarate lucrările în zona de cazare încarceraţi – bărbaţi”, au precizat reprezentanţii Poliţiei. Clădirea va fi renovată pe bani europeni, în baza unui proiect cu valoarea totală a contractului de finanţare este de 1.286.598 de euro.

f6a3f2bd6fd858c1a08c11f2b219a587

„Un duş pe care îl foloseam când trăgeam apa”

Elena Udrea a încercat, pe propria-i cheltuială, să renoveze camera în care se află. Ea le-a cerut şefilor arestului să îi permită să pună tapet pe pereţi, să schimbe mobilierul şi să vopsească zăbrelele. Cererea fostului ministrul al dezvoltării a fost respinsă. „Am fost dusă în Arestul Poliţiei Capitalei, am fost verificată la sânge, am fost dezbrăcată, mi-au luat sutienul şi am fost dusă într-o cameră de trei pe trei, unde erau patru paturi, câte două suprapuse. Apă caldă era doar dimineaţa şi noaptea, iar WC-ul era de tip turcesc, fără uşă, dar dotat cu un duş pe care îl foloseam când trăgeam apa. În el puneam, când nu-l folosea nimeni, un PET, ca să nu vină şobolanii. Pereţii erau scorojiţi, geamul nu se închidea şi era mereu curent, iar dacă te spălai pe cap, nu aveai acces la foehn, ceea ce dă şanse cel puţin pentru o răceală, dacă nu cumva chiar la pneumonie”, a povestit Elena Udrea, în faţa Camerei Deputaţilor.

Arestată pentru luare de mită

Udrea a fost arestată preventiv în 25 februarie, în dosarul „Gala Bute”, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis pe numele ei mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.  Mandatul de arestare a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute”, se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a mai stat în Arestul Poliţiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul „Microsoft”. În 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasă din arest şi plasată în arest la domiciliu, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatului PMP.

 

Sursa: spynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *