Certitudine: Ikea în expansiune, Moldova va fi ocolită

Retailerul suedez Ikea se extinde cu încă patru noi magazine în România. Anunțul a fost făcut recent de Stefan Vanoverbeke, country retail manager al IKEA pentru Europa de Sud-Est. „Ne bucurăm să vedem progresul planurilor de expansiune, rezultat al eforturilor colegilor din echipa de Property & Expansion. Ne aflăm pe drumul cel bun cu planul pentru deschiderea celui de-al doilea magazin, aproape de obţinerea Planului Urbanistic Zonal – pe 8 noiembrie se va încheia termenul pentru dezbaterea publică finală pentru PUZ – iar apoi putem aplica pentru autorizaţia de construcţie, care ne va conduce către o dată de deschidere sigură. În acest moment, putem estima că vom deschide cel de-al doilea magazin la finalul anului 2018”, a declarat Stefan Vanoverbeke. Primul dintre cele patru va fi deschis tot în București.

80 de milioane de euro
Acest magazin va fi situat pe bulevardul Theodor Pallady. Va fi magazinul fanion al companiei în regiune, iar investitia în acesta va ajunge la aproximativ 80 de milioane de euro. Mai mult, Timişoara, Braşov şi Cluj sunt următoarele trei oraşe în care deschiderea de noi magazine în România este o prioritate pentru IKEA South Europe. ”Echipa de Property & Expansion se află în proces de prospectare de terenuri care să îndeplinească parametrii necesari pentru un magazin nou, precum: acces la mijloace de transport în comun şi o bună infrastructură de drumuri, suprafaţa terenului şi o localizare bună, aproape de oraş”, a adăugat Vanoverbeke, potrivit http://www.businessmagazin.ro. Pe termen lung, organizaţia regională IKEA South East Europe se apropie de îndeplinirea planurilor de expansiune de a atinge 13 magazine în Croaţia, România, Serbia şi Slovenia până în 2025, a mai spus Stefan Vanoverbeke.

104.000 comenzi online
Decizia de deschidere a noilor magazine vine după ce compania a înregistrat creșteri spectaculoase de vânzări, inclusiv a celor online. 6,6 milioane de persoane au intrat pe ikea.com/ro/ro, site care a înregistrat 104.000 comenzi. „Datorăm mare parte din succesul acestui an serviciului Ikea Comenzi online și creșterii sale incredibile: peste 140% mai mult în comparație cu anul precedent”, a declarat Stefan Vanoverbeke, potrivit www.victorkapra.ro.

Record mondial
Restaurantul Ikea România a vândut într-un an aproape 300.000 de prăjituri cu migdale, record mondial. În anul financiar 2016, vânzările Ikea Food au reprezentat 6,3% din vânzările totale ale Ikea România. Alte cifre: vânzările totale într-un an au depășit jumătate de miliard de lei (514.661.610 lei fără TVA), în creștere cu 21,2% față de anul financiar precedent. Numărul total de produse cumpărate a fost de 17,3 milioane, a mai scris Victor Kapra pe blogul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *