Cinci actori, mai multe regrete

Știți cum e viața! Plină de decizii pe care ajungi să le regreți: fie că e vorba de un jacuzzi la Vântu sau de un bilet de loto pe care nu-l mai joci, de Trofeul Calității sau de vreo aventură pe care o ratezi din cauza vreunei cufureli, fiecare dintre noi are pe cocoașă câte un of din ăsta. Cu adevărat dramatic este însă când ratezi câte ceva din cauză că ți-e frică de bârfele care se pot stârni dacă te aventurezi într-o provocare sau dacă abandonezi vreun proiect în care ești deja implicat. Cam ăsta e cazul pe care vi-l înfățișăm aici. Cinci actori imenși au refuzat roluri care aveau să se dovedească de-a dreptul istorice din motive care au legătură, într-un fel sau în altul, cu bârfele de la Hollywood.

 

Matt DamonMatt Damon

A jucat în trilogiile Ocean și Bourne, dar și în Salvați soldatul Ryan. Are un Oscar pentru scenariul pe care l-a scris împreună cu Ben Affleck, Good Will Hunting.  Dar oare cât de sus ar fi fost cariera lui dacă n-ar fi refuzat rolul lui Jake Sully din Avatar, al lui Harvey Dent din Cavalerul negru, Ennis del Mar în Brokeback Mountain sau Harvey Milk în Milk? Să notăm că primele două roluri erau în filmele care conduc topul încasărilor din toate timpurile și că următoarele două au fost aclamate îndelung la Oscar-uri!

 

Sean ConnerySean Connery

A avut parte de câteva roluri extraordinare: Bond (de șapte ori!), tatăl lui Indiana Jones sau agentul din Incoruptibilii ceea i-a adus și titlul de sir. Nimic de zis! Marele actor a luat însă și decizii mai puțin inspirate. Dacă atunci când a refuzat rolul lui Morpheus în trilogia Matrix, se poate să fi avut pretenția de a nu se alătura unei producții prea… futuriste, e greu de înțeles ce a fost în mintea scoțianului atunci când nu a vrut să-l joace pe Gandalf din trilogia Stăpânul inelelor. La urma-urmei, opera lui Tolkien e o mândrie națională a britanicilor, chestie la care se știe că Sean e destul de sensibil.

 

Will SmithWill Smith

Ar fi putut fi The One dacă ar fi acceptat rolul lui Neo din trilogia Matrix. Întrebat recent dacă regretă decizia aceea, Will a recunoscut că e convins că ar fi fost un Neo mai bun decât Keanu Reeves. Noi am zice că adevăratul regret este însă acela că a refuzat rolul din Matrix fiindcă a ales să facă Wild, Wild West, una dintre cele mai penibile producții americane ale ultimului secol.

 

Tom SelleckTom Selleck

Tom Selleck era deja un star în anii 80 în urma serialului TV de succes Magnum P.I.  De acord, dar cariera lui ar fi fost cu totul alta dacă ar fi acceptat rolul lui Indiana Jones, oferit lui de tânărul regizor George Lucas. A renunțat însă la acest rol din cauza lipsei de timp. E de crezut că, dacă ar fi știut că Indiana Jones va face istorie Selleck ar fi fugit cu picioarele la ceafă către platourile de filmare.

 

Jack NicholsonJack Nicholson

Dintre toți cei de mai sus, Jack Nicholson este de departe acela care a greșit cel mai puțin, fiindcă a luat atâtea decizii minunate încât o ezitare nu mai contează. Oricum el este cel mai premiat actor din toate timpurile. Puțini știu însă că Jack a refuzat rolul lui Michael Corleone, din Nașul, fiindcă a considerat că nu e destul de italian pentru a-l simți cu adevărat. Rolul a mers la Al Pacino și a intrat în istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *