Cine îl va înlocui pe Burleanu la şefia FRF?

”Generaţia de Aur” plănuieşte marea lovitură la primăvară: să-l dea jos din scaunul de preşedinte pe Răzvan Burleanu. Doar că nu a stabilit 100% cine va fi omul care-o va reprezenta. Cancan.ro a aflat că oficialul pe care ”Generaţia de Aur” mizează nu are priza scontată în rândul preşedinţilor de cluburi.

Florin Prunea l-a pus la zid pe Răzvan Burleanu, de câte ori a avut ocazia! Şi a făcut-o din primul an al mandatului actualului preşedinte al FRF. Oficialul clubului din Copou nu a uitat că Gică Popescu a fost cel sacrificat la alegerile precedente, aşa că a fost neiertător cu Burleanu. Şi este, acum, favoritul taberei ”Generaţia de Aur”, care vrea un alt proiect pentru fotbalul românesc.

Dar Florin Prunea nu a fost, initial, alesul! ”Au spus că vor un nume tare, o glorie, care să aibă priză la alegători, la preşedinţii de cluburi. Hagi a fost primul, dar el nu a dat niciun răspuns. El a lăsat să se înţeleagă faptul că vrea să-şi ducă proiectul Viitorul mai departe… Şi încă nu i-a trecut ce s-a întâmplat cu Gică Popescu la alegerile trecute… Plus că vrea o carieră mare de antrenor, asta îl tentează acum”, a dezvăluit un apropiat al celor care au făcut istorie la Campionatul Mondial din 1994, din Statele Unite.

”Dar cel mai mult au tras de Ionuţ Lupescu! Şi încă trag. Au spus că ar avea cea mai mare influenţă, este de-al lor, are o poziţie la UEFA… Au insistat de multe ori, au vorbit aproape toţi cu el… Nu vrea, nu a zis-o răspicat, dar am înţeles că Prunea va fi, până la urmă, candidatul lor. Ei încă speră ca Lupescu să se răzgândească, să accepte, pentru că Prunea nu are o aşa mare priză, riscă… E mai schimbător Prunea, a mai şi făcut unele boacăne… Iar Balaj! Balaj nu are nicio şansă, nu-l vor preşedinţii de cluburi, că a fost arbitru şi nu au încredere în el. Ei au testat piaţa, au întrebat pe la cluburi «Ăsta e bun? Dar ăsta?» şi nu prea a ieşit cum se aşteptau. Adică, nu sunt siguri de victorie, cum au plănuit”, a mai spus sursa citată.

Ciprian Marica a anunţat şi el că ia în calcul o eventuală candidatură, pentru a salva fotbalul românesc. Pulsul luat printre oamenii de fotbal nu-l ajută pe fostul jucător, retras la 32 de ani. ”Pe Marica îl văd ca pe un playboy… Pe la emisiunile de monden… N-are şanse”, ne-a spus apropiatul tricolorilor.

Florin Prunea a dezvăluit că grupul din care face parte nu a luat, deocamdată, o decizie în privinţa candidatului la şefia FRF. „Se va lua decizia de către grupul de candidatură, foşti colegi şi foşti antrenori. Când se va lua o hotărâre, o facem publică. Dacă eu voi fi alesul, o să fac tot posibilul pentru a-l îndepărta pe actualul şef al FRF.

În echipă suntem eu, Stelea, Neluţu Sabău, Dorinel Munteanu, Mihali, Ciobotariu, iar Gică Popescu e şi el la curent. Suntem independenţi financiar! Oricine va veni, noi, Balaj sau Puşcaş, e mult mai bine decât cu Burleanu”, a spus Prunea.

Marcel Puşcaş şi-a anunţat deja candidatura. Fostul fotbalist a lucrat la FRF chiar sub şefia actualului preşedinte, dar şi-a dat demisia. Şi Victoraş Iacob este aşteptat să-şi depună candidatura. Fostul fotbalist al Stelei şi al Oţelului a lucrat şi el la FRF, tot în mandatul lui Burleanu.

SURSA:cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *