Ciuhodaru umblă cu stetoscopul la cazierul colegilor

Salutăm cu un entuziasm irepresibil ultima reușită profesională a celui mai simpatic dintre clienții noștri politici! Cititorii fideli ai Bârfei de Iași au intuit deja, desigur, că este vorba de ubicuul, omniscientul și infatigabilul Tudor Ciuhodaru, cel care, de câteva zile, a fost uns de omnipotentul „domn Dan” la șefia filialei de Vaslui a PPDD. Iată, așadar, o numire care îi aduce deputatului nostru un triplu succes. Mai întâi, mult dorita și vânata poziție de Șef; cei care își amintesc de tribulațiile și combinațiile comise de acesta ca să ajungă „coordonator de UPU” știu despre ce vorbim… În al doilea rând, un partid potrivit, în care promisiunile fanteziste, inițiativele bizare, elodiile, șerpilienii și etnobotanicele nu sunt desconsiderate și respinse pe nedrept, așa cum se întâmplă în celelalte partide parlamentare. În fine, un județ – Vasluiul – pe măsura lui, un județ care, spre deosebire de simandicosul Iași, chiar îl merită și care îl răsplătește corespunzător, oferindu-i prinosul său de come alcoolice, intoxicații cu ciuperci și acte de necro- și zoofilie. (Păcat că deputatul nu a fost acceptat, nici măcar ca voluntar, la spitalul orășănesc din Bârlad, dar nu e totul pierdut…).

Ciuhodaru umblă cu stetoscopul la cazierul colegilorCu inima ceva mai îndoită întâmpinăm însă ultimele proiecte legislative ale deputatului. Anume, după modelul demersurilor pentru obținerea permisului auto, Ciuhodaru ar vrea să-și oblige colegii senatori și deputați să completeze niște „caziere medicale şi profesionale”. Cum i-o fi venit această idee? Nimeni nu știe, în afară de el, care ne oferă următoarea explicație: „Am văzut cu toţii că anumiţi demnitari s-au îmbolnăvit subit când trebuiau să dea socoteală în faţa legii. Îi ia boala doar când sunt căutaţi de DNA. Pentru a nu se mai ajunge la asemenea situaţii este mai bine ca orice ales să completeze un cazier medical în care să treacă toate afecţiunile de care suferă. (…) Referitor la cazierul profesional, pot spune, de asemenea, că este un document necesar. S-a mai întâmplat ca unii aleşi să mintă în legătură cu pregătirea profesională sau cu diplomele deţinute”.

Hmmm, o fi bine, o fi rău? Nu știm cum i-ar putea afecta pe ceilalți parlamentari, dar ne e teamă ca nu cumva tocmai Ciuhodaru să întâmpine oarece probleme insurmontabile la completarea celor două caziere. Păi, în cazul celui „profesional”, vă dați seama câtă hârtie și câte ore de muncă i-ar trebui să enumere: „deputat PPDD” „fost PSD”, „fost PC”, „fost UNPR”, „fost…”?! În privința celui „medical”, dacă are vreo criză de luciditate și descoperă la el însuși vreo boală mai puțin sănătoasă?!

Dr. Dre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *