Claudio Gentile: „Torje trebuie să mai crească pentru a fi un mare jucător

Claudio Gentile

Claudio Gentile

Fostul jucător italian şi actualmente antrenor, Claudio Gentile, a declarat în exclusivitate pentru „Bârfa de Iaşi“ că fotbalistul de la Udinese, Gabriel Torje, trebuie să mai crească pentru a fi un mare jucător.

„Torje este un jucător valoros atâta timp cât Udinese a investit în el. L-am urmărit în câteva partide, dar pe mine, sincer, nu m-a impresionat. Este încă tânăr şi trebuie să înţeleagă în primul rând fotbalul italian. Torje trebuie să mai crească pentru a fi un mare jucător“, a spus Claudio Gentile.

Fostul campion mondial a mai adăugat că ar fi dispus să pregătească echipa naţională de fotbal a României: „Aş fi dispus să vin să antrenez echipa naţională de fotbal a României, dacă este un proiect bine pus la punct“.

În ceea ce priveşte fotbalul italian, Gentile crede că acesta trece printr-o perioadă de criză.

„Fotbalul italian trece printr-o situaţie critică. Prandelli face o treabă bună, dar trebuie să demonstreze la Europene. Situaţia echipei naţionale este determinată şi de criza prin care trec cluburile din Italia, care nu au mai obţinut rezultate mari în întrecerile intercluburi“, a precizat Gentile, care consideră că cel mai talentat tânăr  jucător italian este Mario Balotelli: „La ora actuală, cel mai bun tânăr jucător din Italia este Balotelli. Chiar dacă nu joacă în campionatul intern, cred că are şanse mari să ajungă cel mai bun fotbalist din lume. Din campionatul intern, cel mai bun jucător mi se pare Di NatalE“.

Componenţii echipei de fotbal a României din 1983 au întâlnit vineri, 28 octombrie, la Iaşi, formatia similara a Italiei de atunci, în cadrul evenimentului „Seara Campionilor Mondiali“, într-o reeditare a partidei câstigate atunci de „tricolori“, graţie golului marcat de Boloni.

În deschidere a avut loc o partidă între o selecţionată a Diviziei Galactice de Bahlui (n.r. – competiţie ieşeană de minifotbal afiliată la Federaţia Română de Minifotbal) şi fostele glorii ale Politehnicii Iaşi.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *