Comisarul Liviu Zanfirescu, atent cu menţionarea surselor de finanţare a Poliţiei Rutiere

După o carieră palpitantă în fruntea departamentului de crimă organizată din cadrul IPJ Iaşi, pentru comisarul şef Liviu Zanfirescu a urmat o perioadă de relaxare vecină cu plictiseala la şefia Poliţiei Rutiere. Nu tu un criminal în serie, un mega jaf sau o reţea de fetiţe, ci numai şedinţe cu burtoşii dirijori din intersecţii. Ba, pe la sfârşitul anului trecut, i-a picat greu la stomac şi o acuzaţie de plagiere a lucrării de doctorat. Dar, după ce i s-a vânturat un pic perspectiva de a prelua şefia Poliţiei Locale, comisarului şef parcă i-a mai revenit cascheta pe urechi. Mai multe despre starea sa de spirit, am aflat dintr-o discuţie pe care a purtat-o cu agentul Vipuşcă Marinel.

Marinel Vipuşcă: Dom’ comisar şef, permiteţi să raportez! Nu am găsit la librărie vopsea în culorile roşu, verde, respectiv galben, aşa cum m-aţi însărcinat!
Liviu Zanfirescu: Normal că n-ai găsit, agent Vipuşcă! Acolo au doar carioci şi creioane colorate. Spune-mi, cu ce-mi termin acum minunata lucrare de artă intitulată „Timpul suspendat al semafoarelor şi intermitenţa iluzorie a lui Verde Împărat”? Uite, plânge şevaletul că am rămas fără nici un gram de vopsea.

Şefu’, dacă vreţi, vopsea roşie vă aduc imediat. Am văzut un Ferrari parcat la câteva străzi de aici. Îi răzuiesc capota cu un briceag şi tot strâng vreo cincizeci de grame.
Baţi câmpii, Vipuşcă. De unde până unde Ferrari la Iaşi? Dacă mai zici prostii din astea, să ştii că te pun la alcooltest.

Posibil să mi se fi părut. O fi din cauza ceţii, dom’ şef. Am citit eu pe undeva că gazele de eşapament, în combinaţie cu aburul ceţii, formează aşa… un amestesc, un fel de carcalete din care, dacă îl tragi pe nas două ore în intersecţie, te faci varză.
Serios? Interesant. De aia dispăreţi voi din intersecţii ca măgarii-n ceaţă? Vă pierdeţi orientarea în spaţiu, aşa-i?

Dacă vă zic, dom’ şef! Practic, e o chimicală care intră pe contrasens cu direcţia de mers a neuronului.
Hai, lasă vrăjeala, că şi-aşa mă doare capul de la vremea asta mohorâtă. Te rog, du-te la farmacie şi ia-mi ceva pentru meteodependenţă.

Şefu’, nu mai bine vorbiţi cu băieţii de la antidrog? Tre’ să aibă ei ceva pentru dependinţe din astea.
De-ajuns, Vipuşcă, tu chiar nu ai treabă la stradă? Uite, dacă tot te plictiseşti, îţi dau o nouă misiune. Du-te în trafic şi pescuieşte-mi nişte permise de circulaţie pentru noile mele articole ştiinţifice. Am auzit că pentru zece puncte de penalizare auto primesc un punct ISI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *