Consiliul Judeţean se umple de poeţi

De o bună bucată de vreme, aleşii noştri se pare că dobândesc talente şi deprinderi nebănuite, de care ori nu am ştiut noi, ori sunt izvorâte din cine ştie ce porniri ascunse, care doar aşa pot fi aduse la cunoştinţa publicului. Aşa stă treaba şi cu poezia, dragi bârfitori, la care aleşii Iaşului par a se întrece mai ceva ca la marile cenacluri de pe vremuri.

Ultimul exemplu în acest sens îl constituie recenta ieşire scriitoricească a consilierului judeţean Alin Aivănoaei, care a scos rapid un catren inspirat din ideea ministrului agriculturii Petru Daea, de a propune oaia ca brand de ţară, în locul frunzei din ce în ce mai ofilite a lui madam Udrea. Iar dacă ministrul a cam făcut-o… „de oaie”, alţii s-au grăbit rapid să-l taxeze.

„Zice lumea că deodată/ Marea frunză a fost mâncată/ De o oaie ce dorea/ Să devina ea o stea” – sună creaţia pemepistului Aivănoaei, căruia nu ne vom apuca acum să-i comentăm nici stilul și nici ritmicitatea . Nu putem decât să remarcăm însă că în Consiliul Judeţean Iaşi parcă prea mulţi se apucă de făcut poezii şi din ce în ce mai puţini se mai ocupă de colbul judeţului. Iar Alin Aivănoaei nu e singur în noua branşă a condeierilor, acesta urmându-i unui alt mare talent, Victor Chirilă. Semn că funcţia de vicepreşedinte, pe care a ocupat-o până nu demult şi Aivănoaei, naşte prozeliţi de unde nici nu te-aştepţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *