Copii cu probleme şi pedagogi fără griji

Se pare că unica distracţie a copiilor de la Centrul de Plasament din strada C.A.Rosetti este, mai nou, aruncatul cu sticle pe partea carosabilă.

Aşa, să se spargă roţile la maşini”, băteau din palme la trecerea fiecărui autoturism pe acolo. Şi au trecut mai mult de douăzeci de maşini în câteva minute, toţi fiind nedumeriţi: „Cred c-o fi fost vreun accident”, îşi dădeau cu părerea şoferii aflaţi în trecere prin zonă. Nu, n-a fost nici un accident, ci simpla indolenţă a paznicului şi a supraveghetorului de noapte, care, nu de puţine ori, dar mai ales în seara de „Constantin şi Elena”, au lăsat copiii nesupravegheaţi, să se joace în stradă. Până a venit Poliţia, care doar a constatat că a fost vorba de un incident minor (de parcă sticlele respective n-ar fi putut ateriza în capul vreunui trecător) şi a sancţionat în consecinţă: avertisment verbal (al câtelea?) pentru cei doi. „Problema s-a discutat şi cu cei de la Protecţia Copilului”, a afirmat Mădălin Ţăranu, subcomisar la IPJ Iaşi.

„Te poţi pune cu ei? Uite ce mari sunt, ăştia sar şi la bătaie! Eu de fiecare dată trec pe trotuarul celălalt, pentru că era să-mi cadă în cap o pungă cu apă aruncată de la etajul căminului”, a explicat L.C. care locuieşte în zonă.

Directoarea Centrului e şefă doar când ia salariul

La solicitarea noastră de a ne comunica soluţionarea incidentului, directoarea Centrului, Abălaşei Maria, se eschivează: „Vorbiţi cu cei de la Protecţia Copilului”, ne-a refuzat dânsa. Păi atunci de ce mai sunteţi directoare, stimată doamnă? Dacă nu sunteţi în stare să rezolvaţi un asemenea incident, care s-ar lăsa cu consecinţe grave, măcar dispuneţi să se strângă cioburile de sticle, cojile de seminţe, hârtiile şi toate pungile din plastic aruncate peste tot, care fac să se asemene Centrul de Plasament cu un tomberon de gunoi. Că de grija sufletelor pierdute, adunate grămadă pe acolo, se va ocupa doar…Dumnezeu!

Protecţia Copilului n-are ochi de văzut

N-a fost să găsim răspuns nici la forurile superioare, cu toate că, scriptic, există şi un purtător de cuvânt, acesta poate e în concediu: la adresa electronică, menţionată pe site-ul oficial al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, nu răspune nimeni. Aşa cum nu ar răspunde nici în cazul în care un om ar fi nenorocit pe viaţă, de la o sticlă aruncată în cap, ori de la vreo bătaie aplicată cu scop de corecţie.

„M-au agresat verbal de câteva ori când am trecut pe aici, dar nu le-am dat atenţie, pentru că ştiu că sunt agresivi şi sar la bătaie, ori cel puţin scuipă lumea dacă nu le convine ceva”, a confirmat P.O., locuitor în zonă.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *