Cosmin Olăroiu a făcut avere la arabi!

Tehnicianul în vârstă de 48 de ani şi-a încheiat în genunchi ultimul mandat din Dubai. După şapte egaluri consecutive, şase în campionat, care au dus echipa pe locul cinci, şi unul în Cupa Regelui, şeicii i-au făcut vânt şi l-au înlocuit provizoriu cu un localnic. Acest gest făcut de arabi după şapte trofee puse de Olăroiu în vitrina lor par să-l fi dezgustat pe român decisiv!

Cosmin Olăroiu s-a îmbogăţit în ţările arabe, unde a ajuns în vara lui 2007, după perioada fantastică la Steaua. Contractele cu saudiţii de la Al-Hilal, qatarezii de la Al-Sadd şi emirii de la Al-Ain şi Al-Ahli, i-au adus în conturi în jur de 50 de milioane de euro, bani pe care niciun antrenor român, cu excepţia lui Mircea Lucescu, nu i-a mai făcut din fotbal. Doar la clubul care l-a demis duminică avea un salariu de 6,5 milioane de euro pe an şi se afla la a patra stagiune pe banca lui Al-Ahli. La acestea se mai adaugă şi contractul de un an la naţionala Arabiei Saudite, pregătită în paralel cu echipa de club din Dubai, în perioada 2014-2015. Chiar şi aşa, cele două titluri, două Cupe şi trei Supercupe nu l-au ajutat! După o serie de şapte meciuri încheiate la egalitate, trei 0-0, trei 1-1 şi un 2-2, conducătorii lui Al-Ahli au trecut peste înţelegerea cu Olăroiu şi l-au chemat să semneze rezilierea după doar 10 etape trecute. I-au promis că-i vor plăti toţi banii până la finalul sezonului şi că rămân în contact pentru ale vremuri, dar că acum e nevoie de celebrul şoc la echipă!

Românul ştie că n-are rost să te cerţi cu arabii şi a acceptat varianta „de comun acord”, mai ales că n-a mai avut de mult liber de Crăciun. Astfel, tehnicianul va reveni zilele următoare în România, unde îşi va petrece sărbătorile de iarnă, şi se pare că nu prea mai are de gând să se întoarcă în Deşert. După 10 ani sub soarele torid de pe malul Golfului Persic, Olăroiu e tentat să încerce şi altceva, mai ales că banii nu-i lipsesc. Ar fi fost bună echipa naţională, dar n-a rămas fără angajament în timp util şi postul a fost ocupat de Cosmin Contra. Mai sunt şi alte soluţii din Europa pentru unul dintre cei mai buni antrenori români ai momentului. Se pare că turcii fac deja coadă la uşa fostului stelist. Toate au un sfârşit în fotbal, dar Olăroiu menţine o portiţă deschisă. Până la urmă, în lipsă de variante tentante, poate să găsească oricând un Al-ceva, pe câteva milioane de euro salariu, ca să nu se plictisească acasă.

Ceva mai bine se descurcă în Emirate Laurenţiu Reghecampf, care a scăpat de demitere după o perioadă mai proastă cu Al-Wahda şi acum trage la titlu. Echipa fostului stelist e pe locul trei, la doar două puncte în spatele lui Al-Ain şi Al-Wasl, echipele antrenate de Mamic şi Arruabarrena, care au câte 22 de puncte. Etapa viitoare este însă de foc pentru „Reghe” şi compania care se deplasează pe terenul campioanei în exerciţiu, Al-Jazira, trupă antrenată de olandezul Henk ten Cate.

SURSA:click.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *