Crăciun cu bucate româneşti, în Austria

Mulţi români sunt nevoiţi să pretreacă sărbătorile de iarnă departe de casă. Pentru a-şi alina dorul, dar şi… din „mândrie naţională”, suprizele culinare de Crăciun vor aduce România direct în bucătărie. În orice colţ al lumii s-ar afla ea. În această situaţie se află şi ieşeanca Oana Juverdeanu:

„Anul acesta voi fi departe de casă şi de cei dragi, dar asta nu înseamnă că nu voi încerca să aduc Crăciunul românesc cu mine aici, în Austria”.

Sărbătorile de iarnă sunt de departe cele mai îndrăgite de către majoritatea oamenilor, în special pentru atmosfera de vis creată de colinde:

”Sărbătorile de iarnă sunt speciale pentru mine, deoarece, în această perioadă, primesc şi dăruiesc multă iubire şi căldură sufletească”, ne spune ieşeanca din Austria.

De Crăciun şi de Anul Nou, Oana va găti în acest an reţete tradiţionale româneşti învăţate de la mama sa:

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

“Cel mai probabil îmi voi alina sufletul ascultând frumoasele noastre colinde, chiar şi de pe CD, împodobind brăduţul şi preparând mâncărurile tradiţionale româneşti învăţate de la mama mea. Pregătirea mâncărurilor capătă dimensiunile unui ritual străvechi şi îmi place să îl păstrez: cârnaţii, toba, răciturile, sarmalele, friptura, caltaboşul şi nelipsitul cozonac vor trona pe masa mea de Crăciun, fiind la loc de cinste alături de vinul roşu preţuit de toată lumea”.

Acestea fiind spuse, Oana Juverdeanu are un mesaj pentru toţi românii:

“Vă doresc tuturor românilor Sărbatori Fericite şi un An Nou cât mai fericit şi mai bun!!!”.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *