Cred ieşenii în Halloween?

Ştim cu toţii deja că Halloween-ul este o sărbătoare preluată de la americani, care se celebrează în noaptea de 31 octombrie şi cu care românii s-au obişnuit deja. Majoritatea se costumează în diferite personaje cum ar fi vampiri, stafii, scheleţi, vrăjitoare şi demoni. Părerile cititorilor noştri sunt împărţite, unii dintre ei fiind receptivi, alţii, în schimb, reticenţi atunci când aud de Halloween.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

,,Este o idee bună să mai ieşi din monotonie. Nu am nimic împotriva unei tradiţii atâta timp cât ea este păstrată în spaţiul cultural originar. Iar, la capitolul importuri de acest gen, românii sunt chiar penibili, copiind tot felul de datini necaracteristice nouă. Nu m-am gândit ce aş purta în această seară, dar aş vrea să improvizez ceva”, ne spune Carmen Borş.

Pe de altă parte, unii nu au cine ştie ce inhibiţii sau idei preconcepute:

,,S-a cam uitat de tradiţiile tipic româneşti, iar Halloween-ul s-a preluat pentru creşterea economiei. Totuşi, eu una profit de acest eveniment pentru a mă distra, mai ales că este ceva ce faci doar o dată pe an şi este chiar amuzant. Cred că voi merge la o petrecere şi îmi voi folosi creativitatea pentru a-mi realiza un costum”, ne declară Mădălina Costin.

,, Şi ce dacă este preluată de la americani? noi românii ar trebui să o facem originală şi nu mă refer la clasicul american ,,trick or treat” tradus în română, sau copiii să se costumeze şi să bată la porţile oamenilor, ci pur şi simplu să fie un element de noutate. Dacă tot preiei o chestiune transform-o în ceva inedit care să scoată bani. La urma urmei asta e şi ideea: să scoatem cât mai mulţi bani din buzunare! În asta constă orice sărbătoare”, ne mărturiseşte Diana Nechita.

Alexandra Haută consideră că, în România, Halloween-ul a luat o coloratură aparte faţă de sărbătoarea cu specific american.

,, La ei copiii se bucură că îşi pot expune costumele, fiind răsplătiţi cu bomboane, ceea ce pentru noi este o altă seară, când te poţi distra până dimineaţă. Iar costumul pe care îl porţi poate fi o modalitate prin care să  îţi exprimi personalitatea. Şi, ca să fiu sinceră, m-aş gândi să fiu ,,catwoman”, pentru că o asociez cu expresia ,,pisica blândă, zgârie rău”, ne spune sigură pe sine Alexandra.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *