Criză de sărbători cu buget anti-criză

brad de craciun

Sarbatori de criza

Consiliul Local a stabilit bugetul alocat sărbătorilor de iarnă: 1,5 milioane de lei.

Banii sunt totuşi mulţi în comparaţie cu sumele alocate de alte primării din ţară. Cu toate acestea, edilul-şef Gheorghe Nichita a anunţat sărbători de austeritate pentru ieşeni: „Vom încerca să le organizăm cât mai bine, deşi avem mai puţini bani ca în anii anteriori. Totuşi trebuie să ne mai bucurăm de tradiţii. Acum, în şedinţă, s-a aprobat alocarea a 1,5 milioane de lei, total insuficienţi faţă de cât avem nevoie. Invit oamenii de afaceri la sponsorizări.“

Iaşul  ocupă un loc fruntaş la cheltuielile pentru organizarea evenimentelor. De exemplu, la Cluj, suma alocată pentru sărbători este de 200.000 de lei. La Braşov sunt organizate cu 160.000 de lei, iar la Bacău, cu 120.000 de lei. Pe de altă parte, în timp ce oraşe ca Bacău, Timişoara, Piatra Neamţ şi multe altele au 60 – 80 % din banii alocaţi pentru sărbători veniţi din sponsorizări, Iaşul are 0 % până în momentul de faţă.

Gheorghe Nichita

Gheorghe Nichita

Gruparea PDL a refuzat să voteze bugetul pentru organizarea sărbătorilor de iarnă, aşa cum a şi promis. Democrat liberalii susţin că suma aprobată este exagerat de mare pentru un an de criză şi că suma de 250.000 lei ar fi suficientă pentru evenimentele din acest sezon.

Consilierii locali au fost de acord cu alocarea sumei de 500 de mii de lei pentru organizarea zilei de 24 ianuarie, bani incluşi în bugetul pentru sărbători.

Vlad ALEXALasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *