Cu cine votează Dragobetele tău?

Când începuserăm să sperăm și noi că anul ăsta scăpăm dacă nu cu bugetul intact, măcar că sănătatea mintală în stare decentă, iată că „Tetrada morții” (14 și 24 februarie, 1 și 8 martie) ne-a administrat o lovitură care ne-a lăsat aproape knock out. Sigur, nu suntem atât de naivi încât să credem că putem evita cu totul cinele și gesturile tandre, ghioceii și inimioarele de pluș, postările lacrimogene pe Facebook, pernuțele cu „I love you” și elevele de clasa a III-a care sunt sigure că merită câte un iPhone de „Ziua mamei”. Dar nu ne așteptam să regăsim spiritul și obiceiurile concupiscente ale Dragobetelui taman într-o zonă pe care, de regulă, o asociem cu pragmatismul și formele ceva mai puțin umede ale seducției și dominării: politica.

Cu cine votează Dragobetele tău?Sigur, nu știm dacă tocmai „politică” e ceea ce fac organizațiile de juni ale partidelor, în general – alintate de seniori și drept „pepiniere de cadre” -, dar cert e că în materie de socializare stau destul de bine. Este și cazul activiștilor din Tineretul Social Democrat Iași, care, în fatidica seară de 24 februarie, s-au gândit să organizeze un bairam sub genericul „DraGObete TO PARTY TSD Iași” (da, și nouă ni s-a părut subtil calamburul!). Fiindcă aproape orice ocazie de socializare conține și niscaiva pretexte de sexualizare, tinerii social-democrați au mai făcut pas, mic pentru intenția de vot a partidului, dar mare pentru satisfacția acestuia, și au publicat următorul anunț: „Duminică, 24 februarie a.c., începând cu orele 20.00, în Club… TSD Iași vă invită la petrecerea de Dragobete, destinată celor îndrăgostiți și nu numai. De la eveniment nu vor lipsi surprizele, premiile și buna dispoziție. Pentru a da gust petrecerii, te așteptăm îmbrăcat sau cu un accesoriu VERDE dacă ești singur(ă), GALBEN dacă esti indecis(ă), și ROȘU dacă esti ocupat(ă) sau „in a relation”. Cu această ocazie specială, TSD Iași îsi va sărbători tinerii din organizație născuți în luna ianuarie”.

Noi, unii, n-am înțeles care e legătura dintre culorile indicate, relațiile astfel favorizate și „gustul petrecerii”, deși, la o adică, ne-am putea da cu părerea… Nu putem, însă, să nu ne punem unele întrebări cu privire la simbolistica accesoriilor pe care participanții, funcție de nivelul de hormoni din sânge și de gradul de determinare de a scăpa de ei, au fost invitați să le poarte.

Bun, cu verdele e clar; trimite la semafor, renașterea naturii, vegetație, ciuperci etc. Dar galbenul?! Cum adică „indecis (ă)”? În plus, nu e asta culoarea partenerilor din PNL? Adică, liberalii sunt așa, mai „indeciși”? Iar roșul – altfel social-democrat – înțelegem că e „ocupat” (cu puterea, cu guvernarea, cu împărțirea funcțiilor etc.) și „in relation” (în cadrul USL, cu FMI, cu președintele etc.), dar ne așteptam la mai multă deschidere din partea principalului partid aflat la guvernare… În fine, la o filială de tineret ar fi de dorit mai multă inventivitate și toleranță. Dacă cineva ar fi avut alte preferințe sexualo-politice și ar fi vrut să poarte un accesoriu violet, maro sau – Doamne ferește! – portocaliu, de să nu se simtă și el bine primit?!

În ceea ce privește party-ul ca atare nu vrem să intrăm în detalii, ca să nu vă plictisim: băutură, flirt, fiță, figuri, hihihi și huhuhu; sigur e, însă, că, din cauza luminilor clubului și a fumului, atmosfera avea o cromatică intens roșiatică. Totuși, sperăm că acest lucru nu a avut efecte inhibitorii și că, după paranghelie, unii dintre cei care au purtat verde – dar și ceilalți – au continuat să sărbătorească Dragobetele și în cadre mai intime.

Tineretul Sexual Dezmățat

P.S. Ca să nu fim acuzați de partizanat, să vă mai spunem că și tinerii conservatori ieșeni au simțit nevoia să se bage în seamă de Dragobete. Neavând, însă, nici baza de recrutare și nici potența social-democraților, aceștia s-au mulțumit să împartă prin Piața Unirii niște pliante cu informaţii privind semnificaţia „Dragobetelui – sărbătoarea dragostei la români”. Se pare că în urma acestei acțiuni partidul a urcat spectaculos în sondaje, astfel că la următoarele alegeri conservatorii s-ar putea prezenta singuri pe liste. Liberalii nu au sărbătorit Dragobetetele, ei fiind ocupați, în week-end-ul trecut, cu manifestarea dragostei necondiționate față de Crin Antonescu. În privința democrat-liberalilor, nu am reușit să mai identificăm prea mulți tineri; ar mai fi vreo doi-trei mai puțin trecuți, dar aceștia sunt ocupați în prezent cu „reformarea” PDL…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *