Cu lupa peste UPA

Bârfe pe șoptite

Există bârfe și bârfe. Pe unele le rostești cu gura plină și glas tunător, pe altele le mai șoptești fiindcă nici nu știi cine te ascultă. De aceea vă rugăm, dragii noștri cititori: bârfele din pagina asta rămân între noi!

Cu lupa peste UPANu mai e un secret pentru nimeni că luptele care au durat atâția ani pentru conducerea UPA, între aripa Niculescu și aripa Tompea, au șubrezit finanțele instituției care și-a restrâns încet-încet și personalul, și bugetele și, zic unii, chiar ar înregistra restanțe la plata salariilor către profesori. Până aici, nimic absolut nou sau grav, mai ales că, la nivelul percepției, UPA este încă universitatea cea mai mare și mai prestigioasă din Moldova. Contabilicește însă, lucrurile nu arată grozav.

Au intrat ele în insolvență Rapidul și OTV, oare de ce nu intră și UPA? La urma-urmei, e o procedură normală, care te pune la adăpost de creditori și îți permite ca timp de trei-patru ani să te reorganizezi. Misterul devine și mai adânc când realizezi că, se pare, universitatea a ajuns acum la mâna profesorului Niculescu, fostul rector, care are o sentință definitivă în urma căreia ar trebui să recupereze de la UPA o sumă enormă de bani. De ce nu cere insolvența? Aici există două categorii de bârfe: unii susțin că Niculescu e sentimental, iar alții că nu ar vrea să distrugă instituția de învățământ superior, fiindcă trage nădejde că ar mai putea descăleca acolo încă o dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *