Cuib de „roacări” în coasta Poliției. Alpin Weiss: barul „trei în unu”

Undeva prin dealul Copoului, mai precis la mijlocul Sărăriei, şi mai precis peste drum de Poliţie este de ani buni un loc de întâlnire a pletoşilor cu liceenii de la „Asachi” și cu… muncitorii de la asfaltări. E prietenos, accesibil, are muzică bună, câteodată cam tare, chelneri zâmbitori şi glumeţi şi bere ieftină.

Alpin_Weiss_1Interzis nefumătorilor și fițoșilor!

Este vorba, evident, despre Alpin Weiss. Bodeguţa a trecut de-a lungul timpului prin numeroase schimbări de look, remodelări şi repoziţionări pe piaţă, dar a reuşit să rămână  un loc pe care poţi să-l frecventezi cu plăcere, indiferent de vârstă, job sau mediul din care provii.

Un punct forte al barului din Copou este că, inclusiv în perioada în care se purtau interminabilele discuţii despre interzicerea fumatului în localuri, a rămas fidel clienţilor consumatori de nicotină. În virtutea acelor vremuri, probabil, chiar şi acum la intrare se află un afiş pe care scrie că „acest local este destinat fumătorilor”.

În interior, pe cele trei niveluri, atmosfera e extrem de relaxată şi de relaxantă. Cu toate că personalul de servire nu-i cel mai prompt din Iaşi, lucrul acesta e compensat cu prisosinţă de preţurile accesibile. Alpin_Weiss_2Vestea proastă pentru cei obişnuiţi să dea 10 lei pe o cola sau 12 pe o bere este că aici acestea pot fi cumpărate la jumătate de preţ, semn că nu e un local de fiţe în care să vrei să fii văzut. Nici nu au fotografi care să te surprindă în ipostaze pe care vrei cu desăvârşire să le uiţi, cum sunt în alte localuri mondene din Iaşi, care, apoi, le mai şi postează pe diverse reţele de socializare.

Subsolul Alpinului are pereţii tapetaţi cu ilustraţii interesante, are blacklight, în caz că vrei să-ţi vezi toate scamele de pe tricou, şi are marele avantaj de a fi aproape de barul în care sălăşluiesc în general cei care ar trebui să se ocupe de aducerea berii la masă.

Parterul localului pare, însă, rupt din altă poveste; cu fețe de masă și un aer cuminte, mai că ai zice că ar vrea să se pretindă un fel de birt comunal. Etajul salvează orice aparenţă. Amenajat doar de câţiva ani, cu bârne din lemn masiv şi mese din acelaşi material, spaţiul este ideal pentru o ieşire cu prietenii, un ceai intim, un poker sau o cafea între fete.

Al Pinulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *