Cum ar fi sunat titlurile din tabloide dacă Eminescu ar fi trăit în zilele noastre

Reporterii „Bârfa de Iaşi” au făcut un exerciţiu de imaginaţie: au ales câteva nume cunoscute care au trăit în secolul al XIX-lea şi le-au adus în paginile de tabloid din zilele noastre. Adică, dacă ar fi trăit acum, poate aşa ar fi scris ziarele despre ele:

Mihai „Miţu” Eminescu şi Johnny Creangă, RUPŢI în două! Vei rămâne PARALIZAT aflând ce-au făcut aseară!

Reglare de conturi într-un club din Iaşi. Ieri seară, cunoscuţii scriitori Mihai Eminescu şi Ion Creangă, membri ai clanului Junimiştii, s-au îmbătat într-o cunoscută locaţie de fiţe, ambii sărbătorind faptul că, nici de data asta, Mircea Cărtărescu n-a luat Premiul Nobel pentru literatură. La un moment dat, în club a intrat vedeta teatrului bucureştean, Ion Luca Caragiale, zis Luke în cercurile mondene, care, enervat că Miţu Eminescu nu vrea să-i facă cinste cu un cocktail, a ieşit afară şi a zgâriat maşina poetului cu o satiră ascuţită pe care bodyguarzii clubului nu reuşiseră să o depisteze la controlul de la intrare. Spre orele dimineţii, Miţu Eminescu a constatat cu oroare că pe caroseria Pontiacului său, cumpărat din vânzarea ultimei ediţii din „Împărat şi proletar”, stătea scris „Ieşi afar’, fante ordinar!” Turbat, Miţu a revenit în bar, unde i-a chemat pe acoliţii săi, Iacob Negruzzi şi Petre Carp, împreună cu care a plănuit răzbunarea. Conform declaraţiilor unui chelner, Negruzzi a propus ca Luke Caragiale să fie torturat printr-o lectură publică din Chiriţa lui Vassy Alecsandri. La un moment dat, surpriză! În club a intrat chiar Luke, împreună cu Paul Zarifopol, cunoscut interlop eseist şi publicist. Scandalul n-a mai putut fi evitat, izbucnind o păruială generală, Miţu Eminescu alegându-se cu arcada spartă. Se pare că, fugind spre ieşire, acesta i-ar fi strigat lui Luke: „Memento mori!”, aceasta fiind cea mai gravă ameninţare din codul de onoare al clanului junimist.

Vero, de aia l-ai ÎNŞELAT pe Mihai? Află DETALIUL care l-a făcut nefericit pe Eminescu!

Venit la Iaşi pentru a petrece câteva zile departe de agitatul Bucureşti, Miţu Eminescu a avut parte de o experienţă umilitoare. Vecinii Veronicăi Mikle susţin că în casa divei s-au auzit peste noapte urlete şi ţipete, iar la un moment dat Miţu a ieşit furtunos din locuinţă, demarând în noapte la volanul Pontiacului său. Ieşită în urma lui, Vero i-a strigat: „Miţule, ceci n’est pas un preservatif, e o băşică de porc rămasă de la Ignat!” Gurile rele spun că prezervativul încă purta urme de ironie specifică lui Luke.

ŞOCANT! Johnny Creangă, băgat la PUŞCĂRIE din cauza unor piţipoance din Cotnari!

Aseară târziu, Johnny Creangă a fost arestat, după ce a abuzat sistematic mai multe grase din Cotnari. Conform reprezentanţilor poliţiei, „prinţul din Copou” a fost surprins în plină orgie cu şapte sticle de vin. Vedeta poveştirilor adevărate a declarat că a vrut să dedice câte o sticlă fiecărei coline a Iaşului. Acum, Johhny stă şi suferă în arest, bând numai apă meteorică. (va urma)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *