Cum devenim nemuritori

flori-de-rozmarin

Flori de rozmarin

Sfaturi practice de la dr. Ecaterina Hanganu, şeful Clinicii de Hematologie a Spitalului Universitar „Sf. Spiridon”

Incredibil dar adevărat! Elixirul longevităţii a fost descoperit în… rozmarin, măghiran şi busuioc! Chiar dacă aceste plante sunt de când lumea, „doar popa şi friptura” le utilizează. Sau, cel puţin, aşa era până acum. Multe persoane trecute de vârsta a doua ar face orice pentru a da timpul înapoi cu douazeci de ani, mai ales cele care nu au câte 3.000 de euro să îţi facă operaţii estetice:

Busuiocul – o minune de plantă!

“Măceratul la rece de busuioc – este considerat pe drept cuvânt un adevărat elixir al tinereţii, recomandat în cazurile de îmbătrânire prematură, în tulburări de menopauză, andropauză (n.r. Menopauza bărbaţilor), sterilitate masculină şi feminină, frigiditate şi altele. Încă nu este cunoscut efectul busuiocului asupra glandelor endocrine, dar este cert că atât la femei, cât şi la bărbaţi, el este un regenerator rapid, oprind în acelaşi timp procesele de uzură, care cunosc oaccelerare în această perioadă de trecere”, ne spune Ecaterina Hanganu, şefa Clinicii de Hematologie.

Pe lângă aceste beneficii, busuiocul are un efect tonic asupra organismului, sistemului nervos şi astfel creează un echilibru între creier şi corp, fiind ultil mai ales în perioada asteniei.

Măghiranul ne scapă de stres

Un alt remediu minune, este măghiranul care are efect relaxant, antistres, o singură cană cu ceai de măghiran fiind mai bună decât o bere savurată cu prietenii pe terasă:

“Dacă ar fi să alcătuim o trusă de prim-ajutor, care să fie compusă numai cu leacuri naturiste, cu siguranţă că această plantă, vândută în mai toate alimentarele pe post de condiment, nu ar lipsi. Un simplu ceai fierbinte de măghiran face minuni. De la prima cană, ne va invada o căldură plăcută, după care ni se va destinde, ca prin farmec, întreg corpul şi, apoi, aproape fără să ne dăm seama, stresul şi (eventual) suferinţa fizică ori psihică vor deveni, cel puţin pe moment, un vis “, ne mărturiseşte Ecaterina Hanganu.

Cum rozmarinul învingem propriile stihii

Folosită atât pentru uz intern cât şi extern, rozmarinul este un eficient remediu împotriva anemiei, dezechilibrului psihic, pielii ofilite sau paralizia facială. Folosit încă de pe timpul prinţilor şi prinţeselor, rozmarinul a făcut minuni şi în lumea basmelor.

Legenda spune că, într-o primăvară, o prinţesă îmbătrânită înainte de vreme, a primit în dar câteva fire dintr-o plantă parfumată. Cu această plantă, ea şi-a făcut o poţiune cu care s-a uns câteva săptămâni la rând şi – minune! – a început să întinerească din zi în zi. Chipul ei şi-a recapătat prospeţimea şi luminozitatea, zâmbetul i-a revenit şi, aşa cum se petrece de obicei în poveşti, a venit un rege să o ceară de soţie.

Această legenda nu precizează dacă cei doi au trăit sau nu fericiţi până la adânci bătrâneţi, dar ne spune numele plantei – rozmarinul.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *