Cum era să rămână Iaşul fără miniştri

O mare tragedie a ocolit Iaşul, oameni buni, zilele trecute. Se făcea că un şofer de TIR, aflat în mare trombă prin Podu Roş, odată ce a trecut cu greu de rondul cu pricina, a fost la un pas să intre cu hardughia în ditamai sediul liberalilor. Noroc mare au avut însă urmaşii Brătienior, că între ei şi şoferu cel nervos s-a aflat gărduleţul metalic din faţa sediului, care, din câte se pare, i-a mai tăiat din elan. Spunem că „s-a aflat”, pentru că sărăcuţul de gărduţ a fost dărâmat cu totul de tiristul nostru, care aşa de grăbit cum a venit, tot aşa a dat şi bir cu fugiţii din Podu Roş.

Cum era să rămână Iaşul fără miniştri Imediat, poliţia, SRI-ul şi alte organele competente ale statului s-au pus în alertă şi l-au găbjit pe fugar o staţie de autobuz mai încolo, aproape de Piaţa Nicolina. I-au pus omului fiola de alcool, nimica! Şoferul nostru era conştient tun. De aici o serie întreagă de suspiciuni.

Prima pistă luată în calcul de poliţişti este aceea că avem de-a face cu un atentator sinucigaş. Nu de la Al-Qaida, ci mai de-aproape, de peste Prut. Cică raketul basarabean ar fi fost tocmit pe bani grei taman de premierul Ponta, care ar vrea să scape mai răpede şi fără scandal din Guvernoi de miniştrii liberali Relu şi Văru Jean. A doua variantă spune că principalul vizat ar fi, de fapt, numa Reluţu, iară atenatoru` cu pricina nu e altcineva decât un lider de sindicat de la transportatori, care o ameninţat cu proteste extreme. A treia şi ultima variantă, cea mai plauzibilă, ar fi că, de fapt, şoferul a fost orbit la propriu de dinţii strălucitori ai medicului dentist din Paşcani care, de bucurie c-o ieşit iară deputat, zâmbeşte cu gura până la urechi de pe afişu 3 pe 2 de pe geamurile sediului liberal. Oricum, cercetările continuă. (Păpuşile Rakeţ)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *