Cum să faci bani din vânzări în vremuri de criză. Cei mai tari comercianți din Iași

Ieșenii vor mașini. Cu toate că sunt lipiți pământului de săraci, poate nici foarte înzestrați intelectual, mulți ieșeni au fițe. Fițe de care profită – cum altfel?! – firmele care vând mașini. În topul comercianților din Iași dealerii auto stau cel mai bine. Au cel mai mare punctaj, nu au raportat pierderi și, având în vedere că și anul trecut a fost considerat unul de criză, au venituri care te fac să roșești sau, după caz, să te îngălbenești de invidie.

top_comert_Bogdan_PitigoiCel mai tare comerciant al județului a fost anul trecut, conform topului realizat pe criterii bine stabilite (le plac limuzinele…) de specialiștii Camerei de Comerț și Industrie, Casa Auto Iași. Nu negăm înrădăcinarea profundă a patronului cu nume de păsărică și de floare, Bogdan Toporaș Pițigoi, în viața economică locală, dar din surse am aflat că ultimii ani nu au fost foarte roz pentru acesta. A pierdut reprezentanța unei mărci importante de bolizi, a scos bani de la saltea pentru incubatorul de afaceri de la ieșirea din Iași, dar, cu toate acestea, încă se menține în top. Firma acestuia a avut anul trecut venituri de 75,2 milioane de lei, o cifră de afaceri de 74,1 milioane și un profit de 892.994 de lei.

Argintul, bronzul și mențiunile

Locul al doilea în topul Camerei de Comerț este ocupat – surpriză! – tot de un dealer auto. Caremil SA a avut anul trecut venituri de 28,3 milioane de lei, din care a rămas cu un profit net de 813.735 de lei. Pe poziția a treia a topului se clasează o nouă firmă care are același domeniu de activitate, ATI  Motors Holding, cu venituri de 41,8 milioane de lei.top_comert_ATI_Motors

În domeniul farmaceutic se pare că Pharma SA este cea mai tare companie din județ, cu venituri totale de 89,7 milioane de lei și un profit net de 1,8 milioane de lei.

Însă, de departe cea mai profitabilă afacere din comerț este cea care a început ca un biet magazin de cartier. Flux SRL a raportat pentru 2012 venituri de 27,7 milioane de lei și un profit de invidiat în sumă de 5,7 milioane de lei.

Paradoxal, ieșenii au și citit anul trecut. Cel mai profitabil business din acest domeniu din județ este Sedcom Libris, cu o cifră de afaceri de 10,2 milioane de lei și profit de 755.078 de lei.

Top Rușinică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *