Dan Lungu cere transparenţă. Așa să fie! Și să înceapă chiar cu el!

Un mesaj cutremurător umple mailurile redacţiilor de prin târg în aceste zile, prin care artişti emeriţi ai Iaşului, membri de vază ai vieţii culturale de pe cele şapte coline, cer din toţi rărunchi transparenţă decizională în cheltuirea fondurilor publice alocate acestui sector. Un demers absolut normal şi de bun simţ, câtă vreme ştim şi noi că, aşa cum dragostea trece prin burdihan, şi talentul, fie el scriitoricesc sau artistic, are nevoie de o cheltuială pe măsură.

Nu ne-am fi intrigat, însă, atât de tare, dacă printre semnatarii ţidulei cu pricina, asumată în numele unei noi Coaliţii la putere peste breasla scribilor şi a pictorilor, nu l-am fi văzut şi pe senatorul Dan Lungu.

Din câte îşi aduc aminte babetele bârfitoare, Dănuţ al nostru nu a prezentat nici până în ziua de azi o listă detaliată a cheltuielilor defalcate de la FILIT-urile pe care le-a organizat în anii din urmă, dând cu un mare… flit rapoartelor Curţii de Conturi, ca să nu mai spunem, solicitărilor importante venite din partea CJ, instituţie care ani de-a rîndul i-a dat pe mânuţă nişte milioane bune de lei. Ca atare, nimeni nu ştie pe ce anume s-a cheltuit atâta bănet, nici într-ale cui buzunare a intrat. Adică, avem o bănuială, dar aşteptăm să fie infirmată negru pe alb, cu nume şi prenume, de fostul şef de la MeLeReu. Aşa că, dacă e să fie transparenţă totală, să fie! De ce nu? Dar de data asta am vrea să fie şi pentru dulăi, nu doar pentru căţei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *