Daniel Buzdugan se ia la trântă cu Regina

Daniel Buzdugan

Daniel Buzdugan

Ieşeanul Daniel Buzdugan este hotărât să se lupte cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) pe tema neregulilor în privinţa drepturilor de autor.
În acest demers, vedeta radio-TV este sprijinită de zeci de artişti, regizori, actori, jurnalişti şi muzicieni binecunoscuţi, printre care se numără Radu Beligan, Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern, Dorel Vişan sau Nicu Alifantis.

Buzdugan a semnat recent un demers public împotriva ANAF, referitor la abuzurile săvârşite de această instituţie în privinţa drepturilor de autor. În scrisoarea adresată conducerii ANAF, recte şefului cel mai mare Sorin Blejnar (alias Regina), actorii, jurnaliştii, scriitorii, regizorii şi muzicienii denunţă abuzul grav pe care îl face instituţia de control fiscal în materia drepturilor de autor.

„Acest abuz afectează sute de scriitori, artişti, arhitecţi, jurnalişti, precum şi reprezentanţi ai altor categorii socio-profesionale care au obţinut venituri în schimbul activităţii lor de creaţie. În mod eronat, ANAF susţine că pentru veniturile obţinute avem obligaţia de a plăti TVA retroactiv timp de cinci ani, cu penalităţile aferente. Aceste penalităţi depăşesc cu mult debitul, ajungându-se asfel la sume colosale, care au început deja să fie oferite opiniei publice într-o campanie menită să ne arate drept beneficiarii unor venituri frauduloase. În realitate, niciunul dintre noi nu a facturat şi nu a încasat TVA de la beneficiarii operelor noastre şi, ca atare, statul nu avea cum să fie prejudiciat, iar noi nu aveam cum să ne însuşim vreun venit necuvenit. Dovadă că, în fiecare an, în urma analizei declaraţiilor de venit, Fiscul ne-a comunicat taxele pe care urmează să le plătim, noi le-am plătit şi am obţinut în scris descărcarea de la organul fiscal. Dacă urma să fim supuşi şi altor taxe, Fiscul avea obligaţia să ne încunoştinţeze”, se arată în scrisoarea adresată ANAF.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *