Daniel Minciună, samuraiul şoselelor

Pentru a face faţă provocărilor neştiutelor căi ale ciocoismului bugetar, Daniel Minciună, directorul din CJ Iaşi care se ocupă de calitatea drumurilor judeţene, şi-a tras o ditamai Toyota Land Cruiser, un fel de şeniletă de lux de 30.000 de euro. Ei, altfel purcede dom’ director prin noroiul judeţean, cocoţat pe suspensii japoneze şi cu mapa încălzită de clima reglată cu buricul degetului mic. Dar cel mai fericit e şoferul directorial, care o să scape astfel de alergia pe care-o făcea la volanul de Logan. „Bârfa de Iaşi” a surprins un dialog între cei doi în timp ce făceau slalom printre gropile înşirate pe drumul spre Gropniţa.

Şoferul: Ah, fir-ar! Am ratat-o şi pe asta, dom’ director. Promit că pe următoarea n-o iert.
Daniel Minciună: Da, dar vezi să aibă diametrul de cel puţin un metru, că altfel pierzi pariul. Ştii ce te-aşteaptă, da?

Ştiu, şefu’, o lună detaşare pe Logan, Doamne fereşte! Ia uite-l şi pe ăsta cu căruţa lu’ peşte prăjit! Dă-te, boule, la o parte, vrei să te calce kamikazul japonez?
Ia-o mai uşor, că am impresia că încă nu i-am făcut casco. De fapt, dă-o încolo de asigurare. S-o facem varză, că are cejeul bani!

Asta-i clar! Şefu’, dar ştii care-i boala mea? Să-mi iau carnet de condus elicopteru’. Nu ştiu cui să mă adresez, dar aş da oricât, o atenţie, o măslină. Dom’le, altfel vezi judeţul din zbor, altfel ai viziune, nu? Părerea mea, dom’ director, mă puteţi contrazice, dacă vreţi.
Da’ bineînţeles! Acu’ am cam pierdut bugetul, dar la prima rectificare, îţi promit că propun chestia asta cu elicopterul.

Dom’le, zboară şi Toyota asta, nu zic nu, dar îţi mai taie calea vreun cioban cu vacile şi ce te faci? Băi, trage dricul ăla pe dreapta!
Stai, las-o moale, că-s băieţii de la rutieră. Trăiţi, trăiţi!

Iaca nu mai pot eu. Vă e frică de tablagii ăştia, dom’ director? Ăştia care-şi bagă în rezervor câte un pet de ulei de răsărită?
Ei, ştii cum e. Cu legea nu trebuie să te pui niciodată.

Lăsaţi, că dacă ascultam de lege, este că nu mai călăream noi maşinoiu’ ăsta printre ţopârlani? Uăi, hamsterule, cu bicicleta să umbli la tine pe uliţă, nu pe banda de sens a lu’ domn director!
Măi, omule, hai că intrăm în sat, mergi sub 40 la oră, chiar nu vreau să mă cert cu agentul de poliţie.

Bine, dom’ director, cum spuneţi dumneavoastră. Dar o să vă rugaţi de mine să vă iau cu elicopteru’, să aruncaţi din zbor câte un hârleţ de asfalt pe drumurile astea. Drumurile noastre, toateeeee, se vor întâââlni vreodatăăăă….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *