Dansând pe nisipul fierbinte cu Roxana

Ana-Roxana Zlate

Ana-Roxana Zlate

Senzualităţii şi energiei vibrante a dansului oriental, nu îi poate rezista nici un privitor. Braţe unduite, şolduri scoase în evidenţă, coapse rotunjite şi abdomenul încordat sunt elementele vizuale care întregesc acest tip de dans. Atunci când adevăraţii profesionişti îl execută, belly dance-ul devine un veritabil spectacol. Din fericire, avem şi noi în Iaşi o dansatoare pasionată care cucereşte spectatorii prin gesturile încărcate de erotism.

Faceţi cunoştinţă cu Roxana

Ana-Roxana Zlate are 21 de ani şi a descoperit belly dance-ul în urmă cu 3 ani. “Am început să învăţ despre acest tip de dans în momentul în care domnul Fadi (n.r.: patron „La Corniche”) mi-a propus să realizăm astfel de petreceri. Am admirat dintotdeauna dansatoarele de belly dance şi mi-am zis că este o super oportunitate”.

Ana Roxana a absolvit Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă”, secţia de coregrafie. Momentan este studentă la U.S.A.M.V. Iaşi, Facultatea de Medicină Veterinară, anul al II-lea, dar dansează şi în cadrul trupei de dans „The Sky”. A participat la nenumărate concursuri şi festivaluri, atât în ţară cât şi în străinătate. „Am participat cu trupa alături de Fanfara militară din Iaşi la un festival de muzică de fanfară în Italia, în luna iulie 2010. Ţări participante au fost: România,  Italia , Suedia, Anglia, SUA. A fost o super experienţă pentru că am fost cei mai tari şi am reuşit să-i distrăm pe toţi ceilalţi participanţi”.

Belly dance – dansul feminităţii

Despre dansul oriental, tânăra spune că a mai încercat acest ritm în cadrul trupei, dar nu individual. „M-am pus pe treabă, pe documentat în primul rând şi, apoi, pe repetiţie în faţa oglinzii”. Roxana spune că  „belly dance reprezintă feminitate. Este un dans care-ţi oferă libertatea de a te mişca, chiar şi fără coregrafie. Nu este uşor să-l practici dar merită toată transpiraţia de la repetiţii. Mişcările de bază nu sunt grele, însă trebuie răbdare şi voinţă ca să poţi prinde mişcarea, să te acomodezi cu ea, să o înţelegi. Prin belly dance soliciţi muşchii sau părţi ale corpului  pe care, poate,  nu prea le-ai <obosit> anterior. Sunt foarte bune exerciţii pentru menţinerea siluetei, pentru tonifierea abdomenului, a picioarelor.”

Deşi adoptă nişte ţinute povocatoare în momentul în care execută acest tip de dans, iar toţi bărbaţii o urmăresc atent cu privirea, Roxana spune că iubitul ei nu este gelos. “Am o relaţie stabilă care o să devină <pe viaţă>. Suntem împreună de 3 ani.”

Se va căsători cu un pompier

Viitorul său soţ face parte şi el din trupa de dans „The Sky”. Acolo s-au şi cunoscut, însă, dansul reprezintă doar un hobby pentru el, deoarece în viaţa reală este…pompier, iar după spusele Roxanei, chiar ştie să menţină vie flacăra iubirii. „Am vrut să mai adăugăm nişte scântei şi artificii relaţiei şi ne căsătorim în septembrie. Mă apreciază pentru ceea ce fac întrucât avem amândoi suflet de artist. El reprezintă pentru mine, un suport enorm. Am învătat  multe de la el şi cu el”.

Ana Roxana spune că, pe viitor, este nerăbdătoare să se căsătorească, îşi doreşte să devină “un doctor bun cu 101 pisici în casă” şi un instructor de dans excelent.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *