Deputatul Libelulă vrea să-i ia faţa şi lui Arafat

Nu mai miră pe nimeni viteza de reacţie a deputatului Ciuhu Libelulă şi capacităţile lui – noi am spune de-a dreptul paranormale – de a fi în mai multe locuri deodată, îmbrăcând, după cum desigur v-aţi prins, personalităţi diferite. Noi, vechi bârfitori pe aceste meleaguri bahluiene, ne amintim cum Ciuhu Cheliuţă ieşea dimineaţa la prima oră cu două intoxicări, trei arşi şi doi căzuţi în cap, de se udau toate pe ele tinerele jurnaliste (de la cafeaua scăpată de adâncă emoţie, nu de la altceva) care-şi făceau veacul pe la poarta Urgenţelor din Copou. Mai apoi, peste numai două ore, îl vedeai îmbrăcat la cravată şi costum, cu chelia lustruită la coaforul „Prosopelul”, dând indicaţii preţioase despre reforma Sănătăţii şi legislaţia în domeniu. Nici nu ajungeai bine la ştirile de la ora 5, că deputatul nostru apărea şocant, senzaţional, în direct şi în exclusivitate, cu halatul albastru de campanie, scoţând din buzunarele-i lăbărţate noi    liste cu informaţii de maxim interes, despre balonări la stomah, beţive căzute din căruţă ori târnăcoape înfipte-n căpăţână. Iară dacă tot am vorbit de viteza de reacţie, ştim noi că deputatul Libelulă părea să se mişte ca… libelula pe baltă şi în mediul politic. Aşa era să fie candidat la primărie, mai apoi la Cejeu, iar când o văzut că Useleul îi dă cu flit, s-a aciuat pe lista încăpătoare a partidului de buzunar a mogulaşului poporului, chit că era de la Bârlad şi nu la Iaşi. Unde mai pui că, între timp, a fost şi vreo două zile mâna dreaptă a ministrului, care l-o zburat cât colo când auzâse că ieşanul ar vrea musai să-i ia locul.

Deputatul Libelulă vrea să-i ia faţa şi lui ArafatUnde nu-i praxis, vai de buzunar

Acuma, de când e exilat pe dealurile Tutovei, deputăţelul cel viteaz croieşte la noi proiecte legislative, pe măsura capacităţilor sale, cum spuneam, paranormale. Ultimul dintre ele vizează taman legea malpraxisului, aia de se chinuie şi nu le iese la doftorimea românească de cel puţin 15 ani încoace. Ciuhu Libelulă are totuşi soluţia. Proiectul lui minune vizează „soluţionarea promptă a tuturor cazurilor de malpraxis, astfel încat pacientul să beneficieze de despăgubiri adecvate în maximum 60 de zile de la depunerea plangerii”. Aşa se arată în prezentarea actului normativ, care se vrea o palmă dată asiguratorilor şi apărător, nu-i aşa, al poporului bolnăvicios şi kilărit de casapii de doftori. Nu ne spune nimica doctorul Ciuhu de unde o să ieie bani ca să dea la pulimea omorâtă cu samavolnicie de felceri, după cum nici de unde va lua voturile în Parlament, având în vedere că aleşii Poporului fug deja prin toate părţile, doar-doar or pune şi ei boticu’ la niscaiva savarină guvernamentală. Asta ca să nu mai amintim că deputatul nu se află la prima încercare de acest gen, proiectul cu pricina fiind scos de la naftalină cam o dată la două luni.

Nu ştim cum se face, dar deputatul bârlădean intră mai mereu în coliziune cu colegii de breaslă. Ultimu’ căruia i-o pus gând rău e taman arăbetele de Arafat, şefu SMURD, care a anunţat deja că are şi el în vedere o lege a malpraxisului, gata-gata să fie băgată pe ţeavă la Guvern. Noi, unii, parcă şi vedem cum deptatul Libelulă va ţipa acuşi că Useleul ăsta rău i-o furat proiectul, fără să-i plătească măcar drepturile de autor sau taxa de exclusivitate. Dar, mai aşteptăm olecuţă, că asta cu malpraxisu’ abia se coace. Iară când o exploda, multe lăcrimi om vedea… (Hip-hip ura, strigaţi Libelula!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *