Elena Udrea, eliberată! Decizia magistraţilor este definitivă! Vezi ce au obligat-o judecătorii să facă!

Elena Udrea a primit cea mai bună veste din ultima perioadă. Magistraţii Curţii Supreme au înlocuit măsura arestării preventive cu arestul la domiciliu.
Judecătorii au decis ca inculpaţii, printre care şi Elena Udrea trebuie să respecte următoarele:
– să nu părăsească imobilul unde locuiesc, fără permisiunea organului judiciar care dispune prezenta măsură sau în faţa căruia se află cauza şi să se supună restricţiilor stabilite de acesta;
– să se prezinte în faţa organelor judiciare ori de câte ori sunt chemaţi;
– să nu comunice cu ceilalţi coinculpaţi din dosarul nr. 1532/1/2015 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, precum şi cu persoanele care au calitatea de martori sau experţi în cauză. În baza art.221 alin.7 din Codul de procedură penală inculpaţii au obligaţia să informeze autoritatea desemnată cu supravegherea lor – organul de poliţie în a cărui rază teritorială locuiesc – şi organul judiciar care a luat măsura arestului la domiciliu ori în faţa căreia se află cauza, în situaţia în care părăsesc imobilul fără permisiunea organului judiciar, pe o durată de timp strict necesară, în cazuri urgente şi pentru motive întemeiate. În baza art.221 alin.4 şi 11 din Codul de procedură penală li se atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin ori există suspiciunea rezonabilă că au săvârşit, cu intenţie, o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lor, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege.
Elena Udrea a fost trimisă în judecată pentru corupție în dosarul „Gala Bute”.  Preferata lui Traian Băsescu se află în arest la Penitenciarul Târgşor, unde a fost transferată din Arestul Central, din Capitală, în urmă cu aproape două săptămâni.
Sursa: spynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *