EMOŢIONANT! Ea i-a ÎMPODOBIT bradul lui Fuego timp de 37 de ani

În prag de Sărbători, Paul Surugiu, cunoscut sub numele de Fuego a dezvăluit pentru “ring” faptul că și acum cea care îi împodobește bradul esta mama sa. Adevărata sa mamă.

Artistul care în această perioadă are cele mai multe concerte, recunoaște că lipsește de la decorarea bradului, la fel ca și în videoclipul piesei “Împodobește mamă bradul”.  “A venit și vremea Crăciunului. Nu știu cum e în cazul altora, dar în ceea ce mă privește, această perioadă, mă poartă cu amintirea în copilărie, când nu doar că o rugam pe mama să ne împodobească bradul, eu «chiulind» de la activitatea cu globurile, pe motiv că trebuie să mă pregătesc pentru concertul de colinde dat seara din ușă în ușă, ci mergeam la colindat cu trupa, care de care mai viteaz, dornic de a ieși în fată și a primi recompensele meritate pentru interpretare. Nu mică ne era dezamăgirea când primeam doar colăcei și mere, dar mergeam împăcați că am adus oarecum un strop de bucurie în casele celor ce ne primeau cu atâta deschidere”, a declarat pentru “ring”, Fuego.

Mai mult decât atât, Paul a dezvăluit faptul că regretă că a uitat de visul copilăriei, acela de a vedea un foc de artificii împreună cu părinții săi. “Crăciunul îmi aduce în față imaginea familiei fericite, cu mama și tata la masă, cu toate bunătățile, cu lipsuri și dorințe, cu Moșul ce nu venea în fiecare an cu ceea ce îi scriam, dar venea, cu ceva musai bun ori folositor, cu liniștea căminului nostru, cu melodii de sărbătoare, cu veselie. Îmi amintesc cum aprindeam artificiile acelea de casă și ne gândeam că atunci când vom fi mari, împreună cu părinții noștrii, vom merge la un foc de artificii impresionant și vom deveni noi la rându-ne , Moși Crăciuni. Partea a doua am realizat-o, în schimb, nu am apucat să văd un foc de artificii împreună cu ai mei. De fapt, de când am crescut, am omis, am renunțat ori a fost imposibil  să fac multe din lucrurile pe care mi le doream în copilărie împreună cu părinții mei”, și-a amintit artistul.

Fuego are și anumite regrete și tristeți, amintirea tatălui revenind mereu. “De Sărbători mă gândesc la tata, la sfaturile sale, la petrecerile pe care le organizam împreună. Mă întristez atunci când știu că zâmbetul său, că optimismul molipsitor nu mai e alături de noi. Dragii mei, părinții sunt icoana noastră, așa cum noi, la rându-ne, suntem reprezentanții lor în lume. Personal,  mi-am clădit un sistem de valori, mi-am format și urmat parcursul, având părinții alături de mine, pe drumul vieții, pe potecile bătute de vise și dorințe, cu dragostea și armonia pe care ei mi le-au oferit. Tocmai de aceea, cu ardoare, cu sentimentul că cele mai importante figuri ale destinului uman sunt părinții, vă îndemn să vă iubiți și să vă respectați părinții, comorile fără de troc, un bun veritabil, ce ne însoțește de la început până la final. Prețuiți-vă comorile, atât timp cât vă pot îmbogăți sufletul cu prezența, cu umbra, cu vorba, sfatul și vocea. Eu regret ca nu am apucat să îi mulțumesc tatălui meu pentru mine, pentru fiecare Crăciun petrecut împreună, pentru fiecare cadou și sfat, pentru tot. De asemenea, Crăciunul îmi aduce aminte de copilăria în care uitam de toate în joc și grija mi-era un termen de prin dicționare, de mama a cărui zi o sărbătorim chiar astazi și care nu știa ce bunătăți să îmi dăruiască și cum să mă răsfețe”, a adăugat Paul Surugiu.

Colaborarea cu Irina Loghin l-a asociat pe Fuego ca fiind fiul artistei ”De când am colaborat cu doamna Irina Loghin, mama spirituală a sufletului meu și maestra mea în zona muzicală, multă lume a făcut confuzia că-i sunt fiu. E drept, mă onorează asocierea, în schimb mama mea, cea care împodobește bradul și acum de Crăciun, este cea care a preferat să stea în umbră, să îmi dea cele mai bune sfaturi și să-mi fie stâlp și sprijin până la sfârșit. Nu o să vă vină să credeți, dar chiar o rog pe mama, din comoditate, să împodobească bradul, împreună cu cei dragi. De când cu melodia și cu insistențele tuturor de a o cânta, neexistând spectacol de Crăciun în care să nu mă strige cineva rugându-mă să cânt piesa, am ajuns să nu mai fiu un împătimit al bradului. E drept, Crăciunul înseamnă, de vreo 10 ani, perioada în care mă liniștesc dupa turneele de iarnă ce pornesc la începutul lunii. Un tur de forță impresionant, obositor, dar care îmi dă satisfacția de a vedea oameni fericiți, ce vin să mă urmărească și să întâmpine, pe ritm de colindă, spiritul Sărbătorii”, a povestit Fuego.

Aplaudat de săli întregi de oameni, Fuego susține că în această perioadă, colindele lui Hrușcă sunt un simbol. “Mulți mi-au zis că, de când cu «Împodobește mamă bradul», am devenit un brand pentru perioada de Crăciun. Credeți-mă, de există cu adevărat un simbol al vremii, o voce ce interpretează autentic, cu sclipire, colindul românesc, aceea este vocea lui Ștefan Hrușcă. Eu am cântat melodii de Crăciun, colinde de sărbătoare, compuse de mine și de Alexandru Malschi, care s-au bucurat de reacții pozitive și care, iată, au intrat în folclorul urban, devenit și ele un simbol al Sărbătorilor, lucru pe care l-am văzut în sala de spectacol, atunci când spectatorii interpretează la unison : «E vremea colindelor», «Deschide ușa mamă», «Colind pentru părinți», «Vals de Crăciun»” a mărturisit Fuego.

(sursa: www.ziarulring.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *