Exclusiv pentru ieşeni, fără deratizare

Fanii vor putea să asculte piesele de rezistenţă ale trupei: “Vara pe Oliţă” şi “Pasiune”

"Omul cu sobolani"”Omul cu şobolani”, una dintre puţinele trupe tinere de rock alternativ care a reuşit să-şi lase o amprentă puternică în peisajul muzicii rock româneşti, va cânta live sâmbătă, 19 februarie 2011, începând cu ora 21.00, în Clubul ieşean „Zona”. În schimbul a doar 20 de lei de căciulă (foarte mult pentru buzunarele tinerilor ieşeni), fanii constănţenilor de la „Omul cu şobolani” îi vor vedea pe rockeri la treabă, într-o altă componenţă de cum reuşiseră practic să se facă cunoscuţi la început.

„Omul cu şobolani”  sau “OCS” a luat naştere în Constanţa, pe 1 august 1997, la  iniţiativa lui Dan Amariei şi a lui Adrian Albu (ex – a.k.a. Koks). Numele trupei constănţene vine de la celebra carte omonimă a cunoscutului filozof german Sigmund Freud. După plecarea din Constanţa şi stabilirea la Bucureşti, componenţa trupei se completează odată cu întâlnirea lui Tache şi a lui Nucu (Nicolae Aramă). „Omul cu şobolani” începe să se închege, iar uşile caselor de discuri încep să i se deschidă. În această perioadă, formaţia este susţinută de Andrei Popa şi de Cezar Cojocariu, care îi pun la dispoziţie o sală de repetiţie şi instrumentele profesionale de care avea nevoie. Prima piesă înregistrată s-a numit “Fără adresă”, dar nu a fost niciodată scoasă pe piaţă. De aici şi până la primul demo a fost doar un pas. Acesta cuprinde patru piese şi este scos la Migas Real Compact în formula: Dan (voce), Nucu (chitară), Koks (chitară), Tache (bas), Adi Subaşu (tobe). În acest punct are loc şi prima schimbare în componenţa trupei: Adi Subaşu este înlocuit de Morse (Andrei Bărbulescu), un foarte bun instrumentist. Concertul de debut are loc prin mai 1998, în clubul bucureştean “Big Mamou”. În această formulă sunt reimprimate în condiţii mult mai bune piesele “Vara pe Oliţă” şi “Pasiune” (care existau si pe primul demo). Însă lucrurile nu sunt încă aşezate definitiv. Din motive necunoscute, Tache se retrage, fiind urmat de Morse, care se îndreaptă către trupa „Sarmalele reci”. Dar „Omul cu şobolani” îşi reîmprospătează forţele odată cu venirea în rândurile sale a lui Kaiser (Cezar Panait) la bas şi a lui Mihnea Dobrotă, la tobe.

Anul 2005 a fost cel în care este lansat “Best before 2005″, cu cele mai bune piese ale trupei de până atunci, iar în 2006 apare single-ul “Nu încerca aşa ceva acasă”. La sfârşitul lui 2006, apare cel de-al patrulea album de studio intitulat “Superparanoia”, de pe care a fost extras primul single, “Depresia  de  toamnă/iarnă 06/07″, care beneficiază şi de un videoclip excelent.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *