Expulzat pe datorie

Jucătorul sârb Nemanja Jovanovic a fost lăsat de FC Vaslui fără viza de şedere în România pentru a scăpa de acesta, fără a-i mai achita restanţele contractuale

Nemanja Jovanovic

Nemanja Jovanovic

Curtea de Apel Iaşi a anulat cererea formulată de jucătorul echipei FC Vaslui, Nemanja Jovanovic, prin care solicita anularea dispoziţiei Biroului de Imigrări Vaslui, care a dispus expulzarea acestuia în Serbia.
Cererea atacantului a fost anulată pe motiv că… nu a fost timbrată.
Reprezentanţii Biroului de Imigrări Vaslui au constatat, la data de 15 decembrie 2010, că permisul de şedere al jucătorului a expirat şi că acesta a stat ilegal în România vreme de 84 de zile. Din acest motiv, lui Jovanovici i s-a aplicat o amendă de 800 de lei şi i s-a interzis întoarcerea în România vreme de şase luni.

Jucătorul dă vina pe club

Nemanja Jovanovic a declarat în faţa instanţei de judecată că vina pentru situaţia în care a ajuns aparţine reprezentanţilor clubului de fotbal FC Vaslui.
Potrivit acestuia, prin contractul încheiat la data de 26 iunie 2008 cu clubul de fotbal, reprezentanţii FC Vaslui îşi asumau obligaţia de a asigura condiţiile necesare de şedere ale jucătorului.
Jovanovic a adăugat că nu vorbeşte limba română şi că nu ştia că îi expiră permisul de şedere, iar nimeni de la club nu l-a anunţat de acest lucru. Mai mult, acesta a precizat în cererea adresată instanţei că şefii clubului s-au ocupat de acte în momentul în care a fost transferat la Vaslui.
Jucătorul a menţionat că reprezentanţii clubului ar fi trebuit să aibă grijă de perfectarea actelor privitoare la prelungirea permisului de şedere.

Mânăreli marca Porumboiu

Jovanovic a afirmat că, din cauza unor restanţe financiare, a sesizat Liga Profesionistă de Fotbal şi, în urma acelei plângeri, cei de la Vaslui au încercat să scape de el, pentru a nu-i mai da niciun ban.
„Anul trecut eu am fost la antrenamente, dar fără a juca în meciurile oficiale. Am fost chiar şi în cantonament în Austria, cu echipa. Anul trecut, am semnat un act adiţional la contract, prin care acesta se prelungea până în decembrie 2011. În condiţiile în care clubul nu mi-a dat nişte bani, m-am adresat LPF. După acel moment, a apărut această problemă“, a spus Jovanovic.
Practic, oamenii lui Porumboiu „au uitat“ să-i prelungească viza de şedere în România pentru ca jucătorul să fie trimis acasă, în Serbia, şi astfel să nu mai primească niciun leu pe motiv că nu a fost la echipă şi nu şi-a respectat contractul.
Jucătorul sârb se află din 2003 în România, el evoluând la echipele Unirea Urziceni, FC Argeş, Pandurii Târgu Jiu, CSM Râmnicu Vâlcea şi Universitatea Cluj. Din 2008, el a făcut parte din lotul formaţiei FC Vaslui, fiind împrumutat în campionatul trecut la Unirea Alba Iulia.

Duşmănie mare pe Gigi

Şi dacă tot am vorbit despre finanţatorul formaţiei vasluiene, să vă mai spunem că în contractul lui Jovanovic, acesta are stipulate mai multe clauze, printre care şi una referitoare la primele pe care le-ar putea lua în funcţie de echipele pe care le învinge. Şi dacă formaţiile din partea a doua a clasamentului sunt băgate toate la acelaşi preţ, nu la fel stau lucrurile şi cu cele din top. Astfel, o victorie cu Poli Timişoara, CFR Cluj, Dinamo sau Rapid este răsplătită cu o sumă dublă decât un succes obţinut în faţa unei echipe din partea a doua a clasamentului.
Mai interesant este faptul că Steaua lui Gigi Becali are un statut deosebit faţă de celelalte echipe. Ştiută fiind râca dintre Porumboiu şi Gigi Becali, un succes obţinut în faţa Stelei este cotat la aproape triplul unei prime luate pentru o victorie cu FCM Târgu Mureş, hai să spunem.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *