Fiţa supremă pentru credincioși: Slujba de sfinţire pentru… tabletă!

Cine credea că România e ţara tuturor posibilităţilor în materie de furăciune şi prosteală pe faţă, se pare că se înşeală amarnic. Iar aici nu ne referim numai la escrocii şi ţeparii la drumul mare, cum se spune, care îţi au şi haina de pe tine dacă apleci mai mult urechea şi portofelul la minciunile turnate, ci la oamenii în sutană.

Da, da, chiar la propăvăduitorii cuvântului Domnului facem vorbire, ăia care, teoretic, ar trebui să ducă muncă de apostolat şi misionariat pentru a le arăta oamenilor calea cea dreaptă. Dar, de unde! Când ţi-e lumea mai dragă, adică de când te naşti, de la scăldătoarea botezului şi până la însurătoare, vorba lui Puya: bagă bani, nene! preoti_sfintire_masinaNici când treci pe lumea cealaltă n-ai scăpat de cheltuieli, că românul, milostiv, credincios şi, mai mult, credul din fire, s-a învăţat să îndese la greu bănuţul în buzunarul de popă, ca să fie iertat de păcate atunci când o fi să treacă în lumea drepţilor. Iar între aceste momente, care, de obicei, se întâmplă doar o dată în viaţă, se mai găsesc şi alte prilejuri de a mai face câte o lucrare sfântă, la o sfinţire de de vilă, de garsonieră ori de maşină mică. Asta ca să aibă enoriaşul viaţă lungă şi să fie ferit de Necuratul.

Veţi spune, probabil, că la treburile astea numai slujitorii BOR se pricep?! Dar de unde?! Aflăm din presa internaţională una mai tare decât toate astea la un loc. Cică la o parohie din însorita Nisă, în Franţa mai exact, popii – în zona ceea sunt de rit catolic – vor musai să fie în pas cu vremurile, aşa că s-au apucat de sfinţit ultimele gadgeturi în comunicaţii, adică… tot ce ţine de iPhone, smartphone şi tablete. Spre deosebire de preoţii de pe la noi, însă, popii franţuji cică împart binecuvântările tuturor credincioşilor pe gratis, punând mobilele şi tabletele sub potecţia Arhanghelului Gabriel, ca să meargă mai bine decât la magazin şi să fie ferite de viruşi, hackeri şi alte nenorociri ce ţin de armaghedonul informatic.

O idee bună, aşadar, şi pentru sfinţiile lor preoţii din România, ca să mai stoarcă un ban la cutia milei şi unul în plus pentru propria sutană. Că, la cât de amator de gadgeturi e românul, s-ar găsi muşterii, nu glumă!

Apocalipsa după iPhone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *