Florentina Petcu vrea să împartă dreptatea între spanioli

Din ce în ce mai mulţi români aleg să-şi încerce norocul pe alte meleaguri. Este şi cazul Florentinei Petcu, o tânără de 21 de ani, care locuieşte împreună cu părinţii, de şase ani, în Torrevieja, un orăşel turistic din Spania, ce face parte din comunitatea valenciană, foarte renumit datorită salinelor. Florentina este studentă în anul doi la facultatea de Drept din cadru Universităţii „Miguel Hernandez“, din Elche.

“Am ales să fac Facultatea de Dret pentru oportunităţile pe care mi le oferă. În plus, am şi sora care lucrează în acest domeniu. Nu ştiu exact ce voi face când termin facultatea. Mi-aş dori avocet sau notar. În Spania, învăţământul e mult mai uşor, condiţiile sunt mult mai bune şi după terminarea studiilor se poate găsi repede un job în domeniu. Cât despre colegi, vreau să vă spun că am rămas surprinsă deoarece toţi se ajută între ei. Profesorii sunt mult mai interesaţi de elevi, se organizează întâlniri în afara orelor şi aici totul e pe merit. Nu se merge pe şpagă ca în România!”, spune tânăra.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

În ceea ce priveşte relaţiile cu spaniolii, tânăra spune că nu a avut până acum probleme deşi mulţi confudnă românii cu rromii: „Până acum nu am avut probleme şi sper să nu am nici de acum înainte. Românii sunt priviţi ca nişte buni muncitori. Cei care sunt priviţi rău aici sunt ţiganii care fură. Am fost nevoită de mai multe ori să le explic spaniolilor că rrom nu înseamnă român”.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *