Fostul procuror anticorupţie, Gheorghe Şuhan, în prezent avocat, o apără pe fostul ministru Monica Iacob Ridzi, acuzată de corupţie

Gheorghe Şuhan

Gheorghe Şuhan

Incredibil dar adevărat! Unul dintre celebri luptători anticorupţie din Iaşi care, normal, n-a reuşit nici măcar cu un deget să gâdile mafia de la noi, vrea acum să fie cel mai cunoscut avocat din ţară.
Ştiţi cine îl reprezintă în justiţie pe binecunoscutul ex-ministru al MTS, acuzat de corupţie, Monica Iacob Riţi Piţi? Ei bine, să nu vă vină să credeti. Nimeni altul decât avocatul ieşean Gheorghe Şuhan, fost procuror – adjunct al DNA. Nu sunt cunoscute căile, respectiv pârghiile prin care a reuşit fostul procuror anticorupţie să dea lovitura cea mare şi să o reprezinte pe ministresa din Bucureşti în dreptul căreia stau o duzină de acuzaţii de corupţie. După ce am depăşit cu greu acest şoc şi am scuipat în dreapta şi în stânga a lehamite, să vă mai spunem una despre “clienta” Ridzi. O atât de mare influenţă are aceasta duduie minionă printre membrii partidului de guvernământ că, în urmă cu doar trei zile, ea a reuşit să fenteze o solicitare de extindere a urmăririi penale în ceea ce o priveşte. Golănia nu ar fi fost posibilă dacă mai mulţi smecheri din pedeleul central nu ar fi făcut blat cu pesedeul. La începutul săptămânii, deputaţii jurişti au respins percheziţia informatică şi extinderea urmăririi penale în cazul fostului ministru acuzat de corupţie, Monica Iacob Ridzi. Pesediştii au votat de această dată cot la cot cu pedeliştii pentru secretizarea şedinţei, o parte din ei oferindu-i fostei ministrese o mână de ajutor la votul final. În urma acestei decizii, cercetările în dosarul “Ridzi” rămân în aer, iar aerul în atmosfera pe care noi, vrem nu vrem, o respirăm.

Monica Iacob Ridzi

Monica Iacob Ridzi

Ministerul Tineretului si Sportului – prejudiciat cu suma de 100.000 lei noi.

Pe 10 februarie 2010, Ministerul Justiţiei a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de încuviinţare a unei percheziţii informatice în dosarul Monicăi Iacob Ridzi. Solicitarea DNA a fost făcută pentru ca procurorii să poată continua cercetările în dosarul 147/P/2009, în care s-a dispus începerea urmăririi penale la 11 august 2009, pe numele Monicăi Iacob Ridzi. Pe 16 februarie, procurorul general al României a solicitat Camerei declanşarea procedurilor pentru începerea urmăririi penale faţă de fostul ministru, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual. Solicitarea procurorului general vine după ce DNA i-a trimis lui Laura Codruţa Kovesi o cerere în urma căreia aceasta urma să decidă dacă va sesiza Parlamentul pentru avizul de urmărire penală în acest caz, pentru un nou contract al Ministerului Tineretului şi Sportului. Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că, în intervalul aprilie – iunie 2009, Monica Iacob Ridzi a dispus, prin încălcarea atribuţiilor care îi reveneau în calitate de ministru, achiziţionarea de către Ministerul Tineretului şi Sportului a unor produse electronice de la firma Carpatik Impex SRL Găeşti şi SC Călin SRL Curtea de Argeş, în condiţiile în care aceste categorii de bunuri erau excluse de la achiziţionare prin prevederile Ordonanţei nr. 34/2009, nu au existat estimări bazate pe raportul necesitate-preţ şi note de fundamentare întocmite de compartimentul de specialitate, care să conţină particularităţile tehnice ale bunurilor iar preţurile de achiziţie au fost supraevaluate, potrivit DNA. Prin fapta descrisă a fost prejudiciat patrimoniul Ministerului Tineretului şi Sportului cu o sumă de 100.000 de RON, reprezentând diferenţa dintre preţul de achiziţie al bunurilor şi preţul la care fuseseră obţinute de către societăţile menţionate, şi a creat un avantaj partimonial în acelaşi cuantum celor două societăţi comerciale.
Fostul procuror Gheorghe Şuhan, actualmente avocat,  a confirmat  faptul că o apără în instanţă pe fosta ministră şi s-a plâns că, în următoarele zile, are de studiat o expertiză contabilă vastă de peste 1.200 de pagini, absolut necesară în elucidarea cazului Ridzi.

Incredibil dar adevărat! Unul dintre celebri luptători anticorupţie din Iaşi care, normal, n-a reuşit nici măcar cu un deget să gâdile mafia de la noi, vrea acum să fie cel mai cunoscut avocat din ţară.

Ştiţi cine îl reprezintă în justiţie pe binecunoscutul ex-ministru al MTS, acuzat de corupţie, Monica Iacob Riţi Piţi? Ei bine, să nu vă vină să credeti. Nimeni altul decât avocatul ieşean Gheorghe Şuhan, fost procuror – adjunct al DNA. Nu sunt cunoscute căile, respectiv pârghiile prin care a reuşit fostul procuror anticorupţie să dea lovitura cea mare şi să o reprezinte pe ministresa din Bucureşti în dreptul căreia stau o duzină de acuzaţii de corupţie. După ce am depăşit cu greu acest şoc şi am scuipat în dreapta şi în stânga a lehamite, să vă mai spunem una despre “clienta” Ridzi. O atât de mare influenţă are aceasta duduie minionă printre membrii partidului de guvernământ că, în urmă cu doar trei zile, ea a reuşit să fenteze o solicitare de extindere a urmăririi penale în ceea ce o priveşte. Golănia nu ar fi fost posibilă dacă mai mulţi smecheri din pedeleul central nu ar fi făcut blat cu pesedeul. La începutul săptămânii, deputaţii juriştiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *