Free Relu!

Simţind miros de graţiere, condamnatul de serviciu Relu Fenechiu nu mai suportă regimul de detenţie şi îi intoxică pe judecători cu cereri de liberare înainte de termen. Aceasta după ce a ispăşit de-acum mai bine de jumătate din pedeapsa de cinci ani de închisoare în dosarul Transformatorul, în care era acuzat că a livrat echipamente electrice vopsite la preţul unora noi. Nu mai spunem că în lunga perioadă de adâncă meditaţie a scris şi vreo două cărţi, cărora, aşa cum îi stă bine unui autor consacrat, le-ar fi plătit singur nu doar editarea şi tipărirea, ci şi tirajul complet, ca la un best seller autentic.

Din păcate însă pentru Relu Fenechiu, judecătorii nu s-au lăsat impresionaţi cu una cu două, mai ales că, în ultimul an, fostul lider al liberalilor ieşeni s-a mai lipit de un dosar penal, prin care ar fi luat un comision baban de la o companie farmaceutică. Asta se întâmpla chiar pe vremea când Relu al nostru era ministru al Transporturilor, trimis la Bucureşti să rezolve probleme stringente precum infrastructura şi alte celea.

Se vede treaba însă că mai uşor faci banul de la mijlocirea unui contract de milioane pe la instituţiile subordonate Guvernului, decât să organizezi tu licitaţii, achiziţii, ca să poată circula şi românii pe drumuri decente ori cu nişte vagoane CFR curate şi încălzite.

Ne mai mirăm azi că nu avem Autostradă spre Ardeal sau un drum mai de Doamne-ajută spre Litoral? Întrebaţi-l pe Relu! Dar, cine ştie, poate că a strâns omul bani albi pentru zile negre. Nu de alta, dar dacă mai scrie o carte, măcar să aibă bani de-o copertă şi o lansare cum se cuvine, cu tot cu achiziţia tirajului. Că aşa am înţeles că se poartă la închisorile cu ştaif…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *