Hoţii au luat la răscolit mormintele ţigăneşti. Or fi umblând după transformatoare?

• fratele bulibaşei de la Ciurea nu are linişte nici măcar pe lumea cealaltă • hoţii i-au spart cavoul în căutare de bani, bijuterii ori electrocasnice scumpe, dar nu este exclus să fi plecat şi cu niscaiva produse căutate de anchetatorii din dosarul menistrului Relu de la Transporturi

Mare tristeţe, mare, în ţâgănie, fraţi români! Să nu credeţi, care cumva că asta e din vina mascaţilor, care au început să se simtă ca la ei acasă prin palatele acoperite cu tablă strălucitoare de Sidex de la Hoţii au luat la răscolit mormintele ţigăneşti. Or fi umblând după transformatoare?Ciurea şi Grajduri, de la percheziţiile aproape zilnice care au loc pe motiv de evaziune fiscală. Nu e nici măcar din cauza trecerii la cele sfinte a vreunui bulibaşă, că dacă era aşa, sigur am fi văzut convoaie întregi de Merţane străbătând Iaşul, ceea ce nu a fost cazul. Am căutat, la fel, să vedem dacă nu cumva vreun membru al etniei e internat cu vreo boală rară pe la vreun spital, dar, linişte totală. Citind însă presa noastră plină de dezinformaţii, am aflat motivul tristeţii titanice cari o cuprins ţâgănimea din vecinătatea Iaşului. Cică hoţii au spart cavoul de la cimitirul Sfântul Vasile, în care odihnea, de vreo câţiva ani, chiar fratele bulibaşei Colea, Viorel. Primii cari or văzut blasfemia or fost chiar paznicul şi cu preotul cimitirului, cari s-or gândit ei că neamurile au vrut să-i facă vreo slujbă cu dezgropăciune de şapte ani, că, din câte-am înţăles noi, cam atâta o trecut de când Viorel o trecut la cele veşnice.

Jaf de jaf

La o privire mai atentă însă, tartorii ţintirimului şi cu ţigănimea din târg or ajuns la concluzia că avem de-a face cu un jaf în toată regula. Că, la cum e obiceiul ţâgănesc, în care bulibaşii vor să ia cu ei pe lumea cealaltă bijuterii, o proteză de aur de rezervă, plus tabletă, televizor LCD şi scaun capitonat de birou, hoţii or crezut că au dat lovitura. Din cele spuse de neamul Stăneştilor însă, nici vorbă de aşa ceva, că fratele bulibaşei nu o luat cu el mare lucru pe lumea cealantă. Poate că ăsta e şi motivul pentru care hoţii, după ce l-au făcut la buzunare după niscaiva dolari sau măcar vreun telefon Motorola din ăla cu antenă, mai de soi, l-au abandonat în poziţie de rugăciune pe marginea criptei, de erau să facă stop cardiac trecătorii prin cimitir. Aşa dar, dacă bulibaşii de la Ciurea arată acuma cu degetul spre hoţii de români, pe cari îi văd singurii capabili de aşa ceva, treburile se îngroaşă rău.

O nouă pistă luată în calcul de anchetatori

Surse bine informate chiar din interiorul procuraturii ne-au transmis totuşi că anchetatorii mai analizează o pistă. Ei se gândesc acuma dacă nu cumva, printre cei care au spart mormântul fratelui bulibaşei de la Ciurea nu se află şi acoliţi de-ai menistrului Reluţu, în căutarea vreunui transformator nevândut la Eon, care să-l incrimineze pe Viorel şi să elimine astfel orice suspiciune în ceea ce-l priveşte. Coincidenţă sau nu, în aceeaşi zi în care profanatorii de morminte erau căutaţi la Iaşi, la curtea Supremă de la Bucale s-o pus punct final procesului „Transformatorul”, grăbind oleacă sentinţa, ca nu cumva martori ori dovezi surpriză să mai întoarcă un verdict deja luat. Dar, deocamdată, astea sunt doar supoziţii miliţieneşti, care nu se bazează pe niciun fel de probe. Aşa că, despre morţi, numai de bine! Să-i punem la loc în sicriele lor, cu bunurile la vedere, ca să nu mai aibă cârtitorii de români ce cotrobăi. Iar aicea ne referim la membrii etniilor conlocuitoare, nicidecum la oameni politici, dupe cum, probabil, v-aţi prins. (Întoarcerea Morţilor Vii)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *