Iaşul ar putea avea echipă de fotbal feminin

Adrian Ambrosie

Adrian Ambrosie

Cel care nu a lăsat Iaşul fotbalistic să moară anul trecut, după ce Politehnica Iaşi s-a desfiinţat, Adrian Ambrosie, pare acum tentat să se retragă din Comitetul Director al clubului CSMU Poli Iaşi şi să se ocupe de o formaţie de fotbal feminin.

Această echipă, care ar urma să evolueze în prima ligă ar urma să poarte denumirea de Navoby Iaşi, iar Ambrosie spune că pentru înscrierea acesteia în campionat se află în discuţii avansate cu oficialii Federaţiei Române de Fotbal.

Noua formaţie ar urma să-şi dispute meciurile de pe teren propriu pe Stadionul „Tepro”.

Pentru a evolua în prima ligă, echipa de fotbal feminin ar avea nevoie de un buget de aproximativ 100.000 de euro, cu mult mai puţin decât este necesar pentru o echipă masculină de fotbal din Liga a II-a.

Jucătoare de la „Al.I.Cuza”

În ceea ce priveşte lotul de jucătoare, Adrian Ambrosie a spus că în mare parte acestea sunt studente ale Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Al.I.Cuza”.

În mare parte, lotul de jucătoare este format, acestea făcând parte dintr-un proiect gândit în urmă cu câţiva ani de un profesor de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Alături de acest proiect ambiţios, Ambrosie îşi doreşte să îl atragă şi pe omul de afaceri Constantin Comănescu.

Sătul să fie dat la o parte

În momentul în care a acceptat anul trecut să fuzioneze cu formaţia Tricolorul Breaza şi să ofere astfel Iaşului o echipă măcar de liga a II-a, Adrian Ambrosie a sperat că această nouă grupare va fi susţinută de Primărie şi că se va înfiinţa şi o scoală de fotbal la Iaşi, care să activeze pe lângă CSMU Poli.

Cum timp de aproape un an nu s-a întâmplat nimic în acest sens, Adrian Ambrosie pare hotărât să pună capăt colaborării cu formaţia din Copou şi să demareze acest proiect legat de fotbalul feminin.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *