Iaşul devine în toamnă capitala mondială a dansului

Lorzii dansului irlandez „Michael Flatley“, într-un spectacol memorabil pe scena Sălii Sporturilor   

Michael-Flatley

Michael Flatley

Celebrul spectacol “Lord of the Dance”, în regia şi coregrafia renumitului dansator Michael Flatley, va avea o reprezentaţie unică, în ziua de 6 noiembrie 2011, la Sala Sporturilor din Iaşi.

După ce au încântat publicul mondial cu sute şi chiar mii de spectacole, vreme de 15 ani, iată că vine şi rândul dulcelui târg al Ieşilor să fie captivat de minunata lume de poveste a irlandezilor de la „Michael Flatley’s Lord of the Dance“.

În noiembrie, pentru câteva ore, îndrăgiţii dansatori irlandezi vor transforma vechiul oraş, cuprins încă de nostalgia versurilor eminesciene, în capitala mondială a dansului. Omul care şi-a asigurat picioarele cu fabuloasa sumă de 40 de  milioane de euro, Michael Flatley, revine în România unde, alături de cei mai tari dansatori ai lumii, va susţine spectacole de neuitat. Deşi nu mai dansează cu grupul în acest moment, fiind doar producătorul acestui eveniment, Flatley va fi prezent pe scenă la începutul show-ului dar şi în final. Michael Ryan Flatley (născut pe 16 iulie 1958) este un dansator de step irlandez. Dansator de la 11 ani, într-o carieră fără precedent dar şi creator, coregraf şi producător al show-urilor – începând cu “Riverdance”, “Lord of the Dance”, “Feet of Flames” şi culminînd cu “Celtic Tiger”, acest geniu de necontestat a cucerit mapamondul cu magia dansului său.

Putin ori Albert de Monaco

În prezent, Flatley are două companii de dans. Una dintre ele performează în SUA, Canada şi America de Sud, iar cealaltă în Europa şi Asia. Cel mai senzaţional spectacol al său, Celtic Tiger, a avut premiera în 2007, la Budapesta. „Lord Of The Dance“ a avut prima reprezentaţie în 1996, iar un an mai târziu, spectacolul lor era urmărit în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Oscar. Supranumiţi “minunea lumii moderne”, irlandezii de la Lord Of The Dance au fost urmăriţi de-a lungul timpului de milioane de persoane din întreaga lume, printre aceştia aflându-se şi foşti preşedinţi de state precum George Bush şi Vladimir Putin, în timp ce Prinţul Albert de Monaco i-a invitat personal să ia parte la Balul Crucii Roşii din Monte Carlo.

Spectatorii ieşeni vor fi conduşi într-o lume de vis, unde prin intermediul dansurilor irlandeze, costumelor fabuloase şi focurilor de artificii, se creionează lupta dintre bine şi rău. Această luptă nu va fi lipsită de surprize iar emoţiile transmise prin mişcările unice ale dansatorilor îi vor ţine pe ieşeni  cu ochii lipiţi de scenă, trăind şi luptând alături de eroul lor. Spectacolul de la Iaşi face parte din primul turneu efectuat de „Lord of the Dance“ în România, turneu care va dura o săptămână. Lorzii dansului mondial vor mai susţine spectacole în oraşele Braşov, Sibiu, Tîrgu Mureş şi Bucureşti.  Preţurile biletelor pornesc de la 50 de lei şi ajung undeva la 250 – 300 de lei, la categoria VIP.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *