Iaşul, sub coada Vasluiului în topul celor mai “cool” oraşe

StudiuRezultatele unui studiu efectuat, în urmă cu două săptămâni, de Institutul Naţional de Sondare şi Amenajări Interioare “Drăgan&pretenii”, arată că ieşenii sunt printre cei mai înapoiaţi locuitori ai ţării când vine vorba de receptivitatea la noile tendinţe în materie de look, tehnică & gadgeturi, modalităţi de petrecere a timpului liber etc.. Potrivit studiului, realizat la nivel naţional, până şi vasluienii ne-au luat la capitolul “look”, după ce, în ultimele luni, peste 45% dintre locuitorii acestui oraş au ales să se tundă asimetric.

Deşi ne place să considerăm că trăim într-un important centru universitar al ţării, mustind de tinereţe, distracţie şi entuziasm, ieşenii nu sunt receptivi la nou. Aceasta este concluzia şocantă a studiului “Românii şi noile tendinţe. O privire de ansamblu spartă în detalii”, realizat de specialiştii Institutului “Drăgan&pretenii”. Rezultatele studiului, făcute publice la finele acestei săptămâni şi comentate intens în presa naţională, plasează Iaşul pe un ruşinos loc 49 (din 56 posibile) în topul “celor mai cool oraşe ale ţării”, mult în spatele vecinilor din Botoşani, Suceava sau Vaslui.

Mobilele StarTAC, principalul gadget la Caracal

Pe primul loc în topul oraşelor cu aer european se află municipiul Făurei, judeţul Brăila, unde peste 71% dintre locuitori au declarat că ar apela fără probleme la operaţii estetice, 54% ar întreţine relaţii sexuale cu persoane de aceeaşi înălţime şi un uluitor procent de 84% s-a pronunţat categoric împotriva purtării izmenelor pe sub blugi, pe timp de vară.
La polul opus al clasamentului se află municipiul Caracal, unde 79% dintre participanţii la sondaj folosesc încă mobile marca StarTAC cu grafică monocrom, iar peste 97% dintre respondenţi nu înţeleg de ce este indicat spălatul pe cap înainte de a merge la frizerie, dacă tot trebuie să te speli şi după tuns.

Unul din trei ieşeni nu a fost în viaţa lui la surf!

Luate pe capitole, concluziile studiului “Românii şi noile tendinţe. O privire de ansamblu spartă în detalii”, efectuat, în cazul Iaşului, pe un eşantion reprezentativ de 3.500 de locuitori, ne lasă un gust amar. În ceea ce priveşte noile tendinţe în materie de fashion&look, 8 din 10 ieşence trecute de 50 de ani declară că nu ar îmbrăca nici în ruptul capului o rochie confecţionată din bucăţi de carne, asemănătoare cu cea purtată de doamna GaGa la decernarea premiilor MTV, iar peste 57% dintre taximetriştii ieşeni recunosc că nu au făcut niciodată în viaţă o împachetare cu chochofango, ce să mai vorbim de parafango.
La fel de înapoiaţi suntem şi în ceea ce priveşte capitolul tehnică&gadgeturi, unde 9 din 6 ieşeni nu au auzit de “pedometru de buzunar”, “grenadă sonică Brainiac” sau “Zhu-Zhu Pets”, animăluţe cu personalitate, asemănătoare maidanezilor de la noi, care scot fel de fel de sunete amuzante. În fine, la capitolul “timp liber”, rezultatele studiului ne scot definitiv din schemă, în condiţiile în care 1 din 3 ieşeni recunoaşte, cu jumătate de gură, că nu a fost în viaţa lui la surf, iar peste două pătrimi dintre cei chestionaţi susţin că nu mai au nevoie de nici un fel de adrenalină în viaţa lor.
Acestea sunt concluziile amare ale unei realităţi cunoscută de multă vreme în cercurile de conducere ale Iaşului, dar ascunsă până acum, cu multă grijă, opiniei publice. Minciuna are însă două picioare, printre care adevărul a ieşit la iveală, iar acum va trebui să ne crape măseaua de ruşine şi când trecem pe lângă coafurile asimetrice din Vaslui.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *