Ieşencele au nevoie de cursuri speciale de utilizare a prezervativului

aternitate Elena Doamna - gravidaMăsurile de contracepţie sunt pentru majoritatea ieşencelor tinere o mare necunoscută, deşi toate recunosc că sexul ocupă un loc important pe lista lor de priorităţi. Conform unui sondaj realizat recent la nivel local, doar 52% dintre femei apelează la anticoncepţionale. Cele mai folosite metode sunt pilulele, pe locul doi clasându-se prezervativul, apoi metoda calendarului, care este folosită greşit bineînţeles, şi, în ultimă instanţă, steriletul

Din cauza lipsei de educaţiei, multe femei riscă şi gustă din fructul interzis fără a se proteja.

În ţările occidentale, întreruperile de sarcină se fac mai mult pentru femeile care au complicaţii, nu ca la noi în România, unde tinerele vin şi fac avorturi când au chef sau când sunt obligate de părinţi.

Tragedia însă nu se termină aici, săptămânal, la Iaşi, două-trei minore vin să facă chiuretaje. „Chiar săptămâna trecută am avut două fete de 16 ani care au născut”, ne spune intrigat doctorul Vlad Gheorghiţă, directorul medical al Spitalului de Obstetrică-ginecologie „Elena Doamna”.

Chiuretajul s-a scumpit!

„Din cauza numărului mare de paciente şi a costurilor multiple care implică această intervenţie, am fost nevoiţi să mărim preţul la 200 lei plus consultaţia 50 lei. Această măsură a fost luată din cauza faptului că CAS nu decontează această intervenţie, parte din costuri fiind nevoite să fie luate din fondurile clinicii.”, anunţă Gheorghiţă.

Sfatul medicului: prezervativele sunt mult mai ieftine!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *