Ieşenii s-au pentru falimentarea SC Avicola!

Cronica unui meci anunţat

Steaua – CSMS Iaşi 0-5 (0-5)

 

Reporterii virtuali relatează ce se va întâmpla duminică, la partida pe care ieşenii o vor disputa în compania liderului.

Partida va avea loc duminică, de la ora 21.30.

Stadion: „Ghencea”

Spectatori: 25.000, între care şi o delegaţie de călugări veniţi de pe Muntele Athos.

Echipele de start:

Steaua: Tătăruşanu – Râpă, Chiricheş, Gardoş, Latovlevic – Bourceanu, Pintilie, Tănase, Ad. Popa, Tatu – Rusescu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

CSMS Iaşi: Irimia – Al. Creţu, Tincu, Avrămia, Vladu – Milea, Straton – Ciucur, Moutinho, Onofraş – Pătulea. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

 

Fazele meciului (cu excepţia celor care nu au avut loc)

min 1 – Atmosferă incediară în tribune, unde, paradoxal, 25.000 de spectatori încurajează frenetic echipa oaspete. Sunt afişate bannere cu mesaje de genul „Mamă, te iubesc dar nu ca pe Poli”, „Să moară capra ciobanului” sau „Nici o masă fără carne de pui”. Comportamentul asistenţei se datorează faptului că toţi spectatorii sunt foşti angajaţi ai SC Avicola Iaşi,  societate cumpărată scump de Gigi Becali şi falimentată ieftin.

min. 3 – Steliştii controlează jocul şi picioarele adversarilor. Bourceanu excelează la acest capitol, pe principiul că „unde-i nu-i cap vai de picioare”.

min. 5 – Agitaţie solemnă în loja lui Becali, unde îşi face apariţia finanţatorul Stelei. Patronul din Ghencea este neras şi poartă un halat din mătase. „Am stat toată ziua la PNL, la discuţii despre porcăria de la Justiţie. Nu mai sunt membru al partidului, însă vreau să ştiu din timp pe cine trimit să mă aresteze după ce bodyguarzii mei au sechestrat motanul unui vecin din Pipera, care mi-a zgâriat Maybach-ul. M-am culcat pe la ora 19 şi nu am auzit ceasul. Noroc că m-a sunat Meme, care mi-a spus că a început partida”, a afirmat acesta.

min. 10 – Contrar cursului jocului, oaspeţii deschid scorul. Tătăruşanu se joacă în propriul careu, vrea să-l dribleze pe Pătulea, însă uită că acesta are cracii lungi. Pierde mingea pe care atacantul ieşean o preia cu piciorul drept, face două biciclete în faţa porţii goale, îşi scoate tricoul, după care o trimite în plasă. Comentatorii de la Digi Sport susţin că au mai văzut un asemenea gol cu 20 de ani în urmă, la un amical Poli Iaşi – Constructorul Iaşi.

min. 13 – O nouă reuşită pentru ieşeni şi tot contrar cursului jocului, Steaua atacând furibund pentru a egala: Tănase driblează tot ce-i iese în cale, însă fentele succesive îl duc în propriul careu, de unde înscrie nestingherit în poarta lui Tătăruşanu. După gol, se loveşte cu pumnii în cap, reproşându-şi faptul că, în preziua meciului, a jucat fotbal pe calculator cu ex-stelistul Claudiu Răducan, cel care susţinea că ar locui bucuros într-un bloc notes!

min. 20 –Scorul ia proporţii. Tincu expediază o ghiulea de la margine careului, mingea loveşte transversala şi întră în plasă. Furios, Chiricheş îi cere ieşeanului drepturi de autor, fiind avertizat de arbitru.

min. 25 – Pătulea înscrie al doilea său gol în acest meci. De această dată, atacantul ieşean punctează cu capul, la o centrare a lui Onofraş. La reluare se vede clar cum o adiere de vânt îi flutură pleata ieşeanului, permiţând o lovire corectă a mingii cu bentiţa purtată de jucătorul nostru. „O am din Anglia, am dat 25 de şilingi pe ea”, spune ieşeanul.

min. 28 – La difuzoare, crainicul stadionului îndeamnă asistenţa să încurajeze Steaua. „După meci, cei mai vocali spectatori primesc salarii compensatorii la Palat”, spune acesta. Fanii huiduie, motiv pentru care Becali cere evacuarea peluzei sud, unde apăruseră mesajul „Mori congelat, oierule, precum puii din abator!”

min. 35 –Pătulea recidivează. Aflat cu spatele la poarta Stelei, atacantul ieşean reia cu partea dorsală, derutându-l pe Tătăruşanu, care se aştepta la o reluare cu altă zonă a corpului.

min. 45 – Răbufnire de orgoliul a bucureştenilor, care se aleg cu un penalty după ce Creţu îl faultează în careu pe Rusescu. Tănase cere să execute el, însă trimite în bară. Imediat, Rusescu îi spune ceva lui Tatu, care îl întreabă pe Meme Stoica: „Voi spuneţi la bară lemn-tănase?”

min. 46 – Gazdele revin de la cabine muştruluiţi de Ana Maria Prodan. „Băăăăă, îmi stricaţi căsnicia. Reghe o să stea cu voi în cantonament o lună dacă pierdeţi şi nu mai dă pe-acasă. N-am mai avut parte de sex de la eşecul cu Stuttgart”, le-a spus impresara.

min. 50 – Chiar şi aşa, nu se schimbă nimic în jocul Stelei. Becali nu mai înţelege nimic şi ţipă furios la Tea Sponte. „Adu imediat valiza”. Acesta spune că nu poate face nimic pentru că e probă la dosar. „Valiza cu boarfe, măi, nu aia cu milionul. Plecăm în Australia, să ne ascundem ruşinea. La 0-5, face Borcea mişto din mine”, replică finanţatorul.

min. 60 – Tribunele cântă. „Ş-altădată, o s-o facem şi mai lată”. Meme Stoica urcă rapid la oficială, unde îl pocneşte cu pumnul pe un suporter cu eşarfă alb-albastră. Ulterior află că acesta era fan Universitatea Craiova.

min. 72 – Miloşi, ieşenii opresc motoarele, permiţîndu-le gazdelor să revină în atac. Rusescu trage din 11 metri, dar Irimia respinge în corner. „Era să-mi strice biletul pus la pariuri, cu scor exact, 0-5. Altfel, o lăsam în gol, ca la Ploieşti”, spune acesta.

min. 90 – Meciul se încheie în ovaţiile tribunelor. Becali se ceartă cu călugării veniţi de la Muntele Athos. „Impostorilor. Mi-aţi spus că se rezolvă cu un milion”, îi acuză finanţatorul.

Declaraţii după meci:

Liviu Ciobotariu, antrenor CSMS Iaşi: „Sunt prieten la cataramă cu Reghecampf, din perioada în care ne faultam reciproc la derby-urile Steaua – Dinamo. Prin urmare, nu puteam să-l refuz când m-a salutat cu tradiţionalul „Give me five”!

Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua: „Iaşul a fost mai bună şi decât Chelsea. Am spus-o şi o repet: Copoul e plin de valori. D-aia mişună hoţii p-acolo.”

Meme Stoica, manager Steaua: „Acest 0-5 are multiple explicaţii. În primul rând toţi jucătorii au iPhone 5. Apoi, toţi s-au uitat la reality-show-ul cu Reghe şi Ana Maria Prodan în Cincinnati şi apoi în vizită la Pentagon. Nu în ultimul rând, jucătorii socializează cu fanii doar pe Hi5”.

Florin Prunea, preşedinte CSMS: „Este cea mai fericită zi din viaţa mea. Mai fericită decât cea în care mi-am pierdut virginitatea cu tanti Rodica, femeia de serviciu de la Dinamo.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *