Îl scapă Striblea pe Pancu de dosarul penal?

Striblea-Marius-Sebastian

Striblea Marius Sebastian

Vă prezentam, în urmă cu câteva numere ale “Bârfei de Iaşi“, faptul că jucătorul echipei Rapid Bucureşti, Daniel Pancu, este apărat în dosarul penal în care este acuzat că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice de Marius Striblea, cel care a reuşit să-l scoată din mai multe belele avute cu Poliţia Rutieră pe un alt fost jucător al Politehnicii Iaşi, Ionuţ Bâlbă.

Iată că, la scurt timp după ce a ajuns decanul Baroului Iaşi, „salvatorul de fotbalişti“ este aproape de-al scoate basma curată pe un alt fotbaliator, care, după ce s-ar fi împrietenit cu Bachus, i-a venit cheful de condus maşina.

La ultimul termen al procesului intentat lui Daniel Pancu, Striblea a declarat că nu s-a respectat legislaţia în vigoare.

„Pe clientul meu l-au oprit doi agenţi, unul de la Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Iaşi şi unul de la Poliţia Comunitară. Potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele care pot constata acest gen de infracţiuni trebuie să fie de la Poliţia Rutieră. Vom demonstra că în cazul clientului meu nu au fost respectate prevederile legale. De asemenea, am solicitat şi un calcul retroactiv al alcoolemiei“, a spus Marius Striblea.

Pancone a mers închis

Daniel Pancu

Daniel Pancu

Pentru prima dată de când a început procesul, la ultimul termen a fost prezent şi Daniel Pancu, însă jucătorul a refuzat să dea vreo declaraţie legată de situaţia dosarului său: „Nu pot să vă dau vreo declaraţie, vorbiţi cu avocatul meu“.

Deoarece procesul a început cu o întârziere de o oră şi jumătate, Striblea a cerut ca audierea fotbalistului să se facă abia la termenul următor.

„Acum, după ce se termină campionatul, clientul meu va putea veni la fiecare termen. Astăzi el are şi emoţii, deoarece este prezent pentru prima oară într-o sală de judecată”, a precizat decanul Baroului Iaşi.

La termenul următor, fixat pentru data de 16 iunie, magistraţii Judecătoriei îl vor audia şi pe un prieten al fratelui lui Daniel Pancu, Lucian Popescu, singurul martor al incidentului.

Ce s-a întâmplat?

Potrivit procurorilor, jucătorul în vârstă de 33 de ani se afla la volanul unei maşini, care rula în zona Nicolina, în noaptea de 21 spre 22 decembrie 2008, în jurul orei 1.20. O patrulă de Poliţie a observat că autoturismul a intrat pe strada Sălciilor, din cartierul Nicolina, deşi exista un indicator de acces interzis.

Poliţiştii au oprit autoturismul şi i-au pus fiola şoferului, care a recunoscut că a băut un litru de vin.

Oamenii legii au mai precizat că Pancu a fost testat după aproape o oră cu aparatul etilotest şi a reieşit că avea o alcoolemie de 1,36 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

La prima analiză efectuată, s-a stabilit o alcoolemie de 2,4 la mie. La a doua, a reieşit o alcoolemie de 2,3 la mie. Nemulţumit de rezultate, fotbalistul a cerut efectuarea unui calcul retroactiv, în urma căruia s-a constatat că avea o alcoolemie de 2,5 în momentul în care a fost prins.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *