Ilustrate de vacanţă. Politicienii ieșeni ne scriu din concediu

Pentru mulţi dintre parlamentarii ieşeni, sosirea sezonului estival înseamnă revigorarea vechiului proverb românesc “După muncă, şi răsplată”. Tradusă în termeni turistici, zicala din bătrâni presupune o consultare atentă de către aleşii noştri a ofertelor agenţiilor de voiaj, pentru a găsi destinaţia necesară recuperării energiei risipite pe băncile Parlamentului. Pentru că la toţi ni-i greu pe zăpuşeala asta şi am dori să aflăm şi noi nişte ponturi de vacanţă de la reprezentanţii noştri suspuşi, am răsfoit câteva dintre gândurile de concediu ale acestora.

  • Anul ăsta am fost vreo săptămână la mare, chiar pe litoralul nostru, dar vă spun că nu mai are farmecul de altădată. Păi, când îl aveam pe domnul Băsescu preşedinte de stat, abia aşteptam să păşesc pe nisipul sfânt al Neptunului, acolo unde, printre scoici şi fire aurii, descopeream cu sfială câte un capac de Jack Daniel’s naufragiat pe ţărm. Îl puneam seara la ureche şi, vă jur, auzeam vuietul prezidenţial, un hăhăit înfricoşător ca o poveste cu piraţi – Mihaela Popa, senator PNL.
  • Sincer vă spun, poate că o fi vreo deformaţie profesională de oftalmolog, dar mie îmi vine să fug unde oi vedea cu ochii. Mai ales acum, când habar n-am dacă voi mai prinde la toamnă vreun răsărit de soare prin ferestrele Parlamentului. Viaţa noastră, a aleşilor, este foarte perisabilă. Azi eşti pe val, mâine cine ştie ce se întâmplă cu diurna ta. Aşa că-mi trăiesc clipa. Mă voi duce câteva zile la Monte Carlo. Urăsc ruleta rusească a alegerilor, aşa că o prefer pe cea din cazino – Camelia Bogdănici, deputat UNPR.
  • Eu mă bucur că prietenul meu, Marius Bodea, s-a eliberat de povara funcţiei de preşedinte al județenei PNL şi are astfel suficient timp pentru a se dedica voiajelor. Cu un specialist ca el în rute aeriene, nu poţi da greş niciodată atunci când plănuieşti o călătorie. Aşa că voi merge împreună cu Marius într-un scurt concediu. Ne gândeam să alegem Dubaiul, dar cică abia la anul va veni iar emirul ăla de la Fly Dubai, dacă va mai vrea, fireşte. Prin urmare, anul ăsta vom merge mai întâi pe la Vaslui, unde are Marius un naş de salutat, apoi la Munchen, pentru Oktoberfest. Ştiu, e abia august, dar cică dacă rezervi berea din timp, o bei la jumate de preţ – Costel Alexe, deputat PNL.
  • Eu am fost deja la Untold. Pentru un tânăr politician ca mine, aflat la începutul carierei, consider că Untold este o foarte bună şcoală de vară în care poţi să-ţi antrenezi neuronii – Răzvan Timofciuc, consilier local PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *