În ciuda tragediei: Turism extern extrem în Muntenegru

Din ce în ce mai mulţi ieşeni, sătui de ultra-all-inclusive-urile din ţări calde cu economii fragile, se îndreaptă de câţiva ani spre circuitele în ţări necunoscute până acum ca destinaţii de vacanţă. Muntenegru, în pofida tragediei care a generat o zi de doliu naţional, şi Croaţia, în ciuda preţurilor ridicate, sunt două dintre destinaţiile preferate de ieşenii care încă nu trăiesc de pe-o zi pe alta cu ajutorul de şomaj.

Muntenegru_1Agenţiile de turism din Iaşi se bucură în această perioadă de interesul de care dau dovadă plimbăreţii, mai ales cei dispuşi să scoată din buzunare între 400 şi 500 de euro pentru un circuit în Muntenegru, sau chiar 800 de euro pentru un sejur de două săptămâni în însorita Croaţie. Astfel, traseul de care se vor bucura cei care optează pentru circuitul şi sejurul de 10 zile în Muntenegru este similar în oferta mai multor agenţii ieşene. Plecarea se face cu autocarul din Bucureşti, din Gara de Nord, urmând traseul Piteşti – Craiova – traversarea Dunării la Porţile de Fier – Tekija – Mosna – Dobra – Golubac Pozarevac – Belgrad – Cacak-Prijepolje – trecerea frontierei Serbia/Muntenegru – Pljevlja – Mijakovici. Se intră, apoi, în Durmitor Park şi se străbate Marele Canion Tara, al doilea ca mărime după Grand Canion din SUA, pe ruta Tara – Podul Belvedere (popas) – Dobrilovina – Bistrica – Moskovac. După un popas de o oră în Podgorica, se trece podul peste Lacul Skodra, iar cina şi cazarea vor fi în Muntenegru. Urmează cinci zile de relaxare, cu excursii în împrejurimi, urmate de drumul de întoarcere, tot spre Bucureşti.

Muntenegru_2Bineînţeles, ofertele sunt variate şi pentru cei care nu vor să încerce circuitele prin ţări cu grad ridicat de risc. Contra sumei de doar 500 de euro, o familie se poate bucura de un concediu relaxant pe plajele vecinilor sudici. Nisipurile de Aur, Albena sau Sunny Beach sunt deja obiective cunoscute de ieşenii plecaţi în concediu în Bulgaria.

Tot preţurile mici sunt cele care atrag anul acesta turiştii în Grecia. Reduse mult faţă de anii anteriori, sejururile în Elada sunt căutate inclusiv în luna septebrie. În prezent, 10 zile de cazare şi transportul până în staţiunile elene pornesc de la un preţ de numai 69 de euro.

Sunny Bitch

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *