Ioane, iar ai scumpit gunoiu, mă?

Ioan Apostol sau „bâzâie-l musca!”, aşa cum i se mai spune pe lângă punctele gospodăreşti de prin târg, s-a gândit că, dacă tot e vară, dacă lumea nu prea stă pe acasă, măcar să resimtă acest lucru în lipsă (!?). Zis şi făcut! A scormonit omu’ cam cât ar trebui să mai jumulească de pe ieşeni, ca să-şi amortizeze din plimbările cu Navarra de serviciu şi cu cea personală, că de!, un individ care nu are obrazul subţire, cu cauciuc gros se ţine, şi a decis să ridice tarifele de la 5,1 lei la 6,25 de lei pe persoană fizică, locuitoare de bloc. Nimic de spus, gunoiul trebuie plătit, ca de altfel toate nenorocitele de servicii publice şi private, care mai mult sunt nefăcute decât făcute, dar ce ne facem, bre, apostolu’ gunoiului, cu ghenele pline ochi peste care bâzâie bondarii, musca de oţet şi duhneşte a vărsătoare, unde-ti rupi picioarele până ajungi în buza ghenei din cauza asfaltului făcut franjuri de maşinile şi lichidul vâscos de sub tomberoane?

„Nu ştiu despre aceste aspecte. Eu voi fi nevoit să scumpesc gunoiul de la 1 august pentru că au crescut costurile la carburanţi, materiale şi piese de schimb”, a spus prinţul gunoaielor ieşene.

Deh, gunoiul unuia, comoara altuia sau vorba românească, „omul preţuieşte pe om şi porcul preţuieşte gunoiul”.

„Dom’le, eu zic că dulăul acesta de la Salubris, care când era mic era un boţ de comunitar ogârjit ce se gudura pe lângă osul primarului, ar trebui hingherit şi înlocuit cu un gunoier destoinic, care să nu ne aducă dom’le să facem hora unirii în juru’ tomberoanelor, de săraci ce suntem. Să vină Prigoană dom’le, că-i vând gunoiu’ din uşă, la punguţă ca pe muşeţel, şi scap de biru’ acesta de la Salubris!”, ne-a spus supărat un ieşean care se întorcea cu găleata plină de la ghenă, speriat de scumpirea gunoiului… şi a cartofilor, bineînţeles.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *