Ivan zis Chinezu’

Catalin Ivan

Catalin Ivan

Tinerii ieşeni ar avea o şansă în plus la un viitor mai bun dacă s-ar apuca să descifreze tainele limbii chineze. Cel puţin aşa ne spune eurodeputatul ieşean Cătălin Ivan, care a participat, recent, la un forum în China.

“Eu dacă aş fi acum în anul I de facultate, mi-aş dori să învăţ limba chineză, la cât de multe companii chinezeşti sunt în lume şi cât sunt de puternice”, a declarat Ivan. Eurodeputatul a adăugat că a stârnit râsul chinezilor când le-a spus că guvernul român se chinuie să facă o autostradă Iaşi – Târgu Mureş de 300 km de peste şase ani.

“Au zâmbit aşa…Ei au construit o autostradă asemănătoare în Polonia, în câteva luni”, spune social-democratul. Potrivit lui Ivan, românii trebuie să se grăbească dacă vor să atragă investiţii chineze.

“Generaţia din Partidul Comunist chinez cam iese la pensie, cei cu care aveam noi relaţii bune. În 4-5 ani, România nu va mai însemna nimic pentru China”, a mai spus Ivan. Care a uitat să precizeze dacă pentru învăţarea limbii chineze trebuie şi ceva cultură… sau nu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *