Jucării pentru adulţi

Şi adulţii au jucăriile lor! Cei care au fost pasionaţi de trenuleţe şi tramvaie în timpul copilăriei, au rămas la fel şi la maturitate. Astfel, mulţi rămânând fideli acestei pasiuni, se apucă de construit machete cu mijloace de transport şi diorame cu trenuleţe şi tramvaie. Până pe 27 noiembrie, ieşenii pot vizita expoziţia „Tram and train Iaşi”, la Moldova Mall:

„Pasiunea mea pentru diorame cu trenuleţe şi tramvaie a început în 1998. Pentru o astfel de dioramă îmi achiziţionez materialele de pe internet începând de la ambient, şine, chiar şi trenuleţe, iar căsuţele le confecţionez eu. În medie, construcţia unei machete durează aproximativ două-trei săptămâni, cam şase ore pe zi, depinde de cât timp liber ai. Multe dintre modelele expoziţiei încă funcţionează, în special tramvaiele”, ne spune Adrian Crengăniş, expozant şi tehnician urbanism.

Trenuleţele pot fi chiar cumpărate, un exemplar costând între 300 şi 400 lei. Cam piperat, am spune, de aceea, indicat ar fi să nu veniţi cu cei mici. Spre surprinderea multora, această expoziţie s-a bucurat de succes, mai ales din partea tinerilor, chiar dacă astfel de evenimente nu se organizează atât de des, din motive financiare. Dacă tot nu avem un muzeu al tramvaielor, deşi de mai bine de 100 de ani ele circulă în Iaşi, măcar expoziţie să avem!

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *