Jurnalista TVR Aura Poterasu, legaturi nepotrivite cu o retea de prostitutie de lux! Primarul sectorului 3 era client stabil!

Considerata, cel putin la nivel declarativ, un etalon de moralitate in presa, televiziunea publica ascunde in randurile sale si personaje care au avut activitati necurate.

O jurnalista foarte bine vazuta de la Directia Stiri a fost implicata intr-un dosar de prostitutie de lux, in care s-au pronuntat deja mai multe condamnari la inchisoare!

Reporterul TVR a avut legaturi nepotrivite cu membrii retelei de prostitutie de lux

Reporterul TVR a avut legaturi nepotrivite cu membrii retelei de prostitutie de lux

La 28 de ani, Aura Poterasu sustine ca televiziunea a fost visul ei, iar inca de cand era mica, aceasta prezenta emisiuni pentru copii. “Daca n-as fi jurnalist, as fi o femeie normala, de felul celor pe care nu de putine ori m-am trezit ca le invidiez. Ciudat, nu?! “ declara jurnalista. “Mi-am dorit sa lucrez intr-o redactie de stiri unde relevanta informatiilor sa primeze, in detrimentul senzationalului. Sunt fericita ca in TVR am intalnit oameni de la care pot sa invat permanent” mai spunea Aura, fericita ca a fost angajata intr-o redactie “de elita”.
Aura Poterasu a fost la un pas de inculpare

Adevarul este insa altul, asta pentru ca jurnalismul n-a fost singura pasiune a Aurei Poterasu. Au aflat-o si procurorii, iar femeia a fost la un pas sa fie pusa sub acuzare intr-un dosar de prostitutie de lux in care au fost implicate nume grele ale politicii romanesti. Potrivit rechiztoriului intocmit de procurori, Aura Poterasu a dobandit calitatea de martor si a dat declaratii ample despre activitatea ei legata de acest dosar. Asta a fost, de altfel, sansa ei sa scape cu un cazier nepatat. Mai nou, a fost promovata pe postul de prezentatoare, iar surse din redactie pun acest lucru si pe seama suportului de care ar beneficia din partea unor politicieni, precum primarul PSD-ist al sectorului 3, Robert Negoita. Intamplator, desigur, edilul a fost audiat de anchetatori in dosarul de prostitutie…

Aura Poterasu a fost audiata ca martor intr-un dosar de prostitutie

Aura Poterasu a fost audiata ca martor intr-un dosar de prostitutie

Nu au fost insa asa de norocosi si cei implicati in “esalonul intai” al afacerii. Patronii unei agentii de modele, sub paravanul careia se desfasurau activitatile de prostitutie, au fost condamnati definitiv. Tamarjan Ion Valeriu si Relu Costan au primit cate 4 ani si jumatate de inchisoare, pedeapsa definitiva pentru trafic de minori, trafic de persoane si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Alte doua persoane implicate in afacere au scapat cu pedepse cu suspendare.

Aura a locuit o perioada cu unul din administratorii afacerii cu prostituate

Aura a locuit o perioada cu unul din administratorii afacerii cu prostituate

Procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Ialomita au obtinut condamnarile pe baza rechizitoriului si dosarului intocmit, care contine toate probele afacerii, dar si marturiile “jurnalistei” Aura Poterasu.
Multe din fete, unele minore, au fost racolate de Relu Costan, patron al Agentiei Diva Models, pentru intretinerea de relatii sexuale cu mai multe personaje celebre, au notat procurorii. Activitatile s-au desfasurat in clubul Babylon din Viena, un bordel mascat, asa cum au constatat oamenii legii.
Jurnalista organiza si prezenta concursurile de miss

Legaturile Aurei Poterasu cu reteaua de prostitutie au fost constatate de anchetatori, dupa ce ea si unul din inculpati au folosit banii din prostitutie pentru inchirierea unui apartament “O parte din banii castigati de inculpatul Tamarjan Ion Valeriu in primavara – vara anului 2008 – a fost cheltuita de acesta pentru a inchiria impreuna cu Poterasu Aura Cristina un apartament pe b-dul Gh. Magheru din Bucuresti”. Procurorii au retinut insa un amanunt care a salvat-o pe Aura Poterasu, anume ca ea n-ar fi stiut, cel putin la inceput, cu ce se ocupa Tamarjan.

Aura este considerata o jurnalista-etalon a postului national de televiziune

Aura este considerata o jurnalista-etalon a postului national de televiziune

“Au impartit o perioada de timp un apartament inchiriat pe B-dul Gh. Magheru din Bucuresti. Isi platea partea ei din chirie, 200 de euro, in timp ce Tamarjan Ion Valeriu achita diferenta de 600 de euro. A plecat dupa patru luni intrucat nu mai putea suporta costul, in timp ce Tamarjan Ion Valeriu a continuat sa foloseasca apartamentul inca 2-3 luni, acumuland datorii fata de locator. Tamarjan Ion Valeriu nu i-a spus ce facea in Austria, desi in calculatorul lui a vazut mai multe fotografii efectuate in Viena. A aflat mai multe date de la Bezedea Ionela Debora si Bianca Pop, cei care au recunoscut ca practicau prostitutia intr-un hotel de lux din Viena cu denumirea Babylon”, au mai notat anchetatorii.“Martora Poterasu Aura Cristina l-a ajutat pe Tamarjan Ion Valeriu la organizarea mai multor evenimente: concursuri de miss, prezentari de moda, pe care le-a prezentat si totodata a scris cateva articole in revista Top Shop. L-a insotit pe Tamarjan Ion Valeriu, in tara, la preselectiile pentru Miss Academy 2008, ba chiar a prezentat finala”, se mai arata in rechizitoriu.

Aura Poterasu a dat declaratii la DIICOT

Aura Poterasu a dat declaratii la DIICOT

Angajatii serviciului de relatii publice al TVR nu au putut explica daca implicarea Aurei Poterasu intr-un dosar de prostitutie ar fi adus un prejudiciu imaginii institutiei. “Din informatiile publice, care pot fi consultate si pe Internet, dosarul in cauza a fost inchis inca din iulie 2014, cu aplicarea masurilor judecatoresti. Societatea Romana de Televiziune nu a primit nicio informare din partea autoritatilor publice cu privire la aspectele la care faceti referire” se arata in continutul punctului de vedere obtinut de la TVR.

Robert Negoita avea lipici la minore

“Corina Corina, martor cu identitate protejata, este una din minorele din Agentia Diva Models pe care inculpatul Costan Relu Cornel le-a recrutat in scopul exploatarii sexuale – intretinerea de acte sexuale cu el si mai putin cu alte persoane,(…) Alexandrescu Raluca Adina a facut parte din acel grup de vreo 10 fete, toate selectate pentru video-clipului reclama pentru Clubul Babylon. Cazata in club a aflat de la inculpatul Costan Relu Cornel ca acel imobil era de fapt un bordel de lux (…) in perioada 2007-2009 a intretinut acte sexuale cu inculpatul Costan Relu Cornel, iar prin intermediul acestuia acte sexuale platite cu Negoita Robert Sorin si Rasitzaimoglu Muammer Rasitzaimoglu Muammer Tahir .

Primarul Sectorului 3 a fost si el audiat ca martor, la DIICOT

Primarul Sectorului 3 a fost si el audiat ca martor, la DIICOT


“Saghin Alexandra (17 ani atunci, insa model al agentiei Star Models de la varsta de 13 ani), Munteanu Mihaela (15 ani atunci) si inca o fata din Amara (ramasa neidentificata) au fost transportate de inculpatul Tamarjan Ion Valeriu cu autoturismul sau in Austria, la clubul Babylon, in vara anului 2007, in intervalul 06-15.06.2007 (asa cum reiese din declaratia de consimtamant la plecarea fiicei lor in strainatate insotita de inculpat, declaratie date de sotii Dumitru si Aurelia Saghin in fata unui notar public) sub pretextul unei sedinte foto cu un fotograf renumit. Abia dupa ce s-au cazat au realizat ca imobilul era un club de noapte si nu un hotel (…)Munteanu Mihaela a intretinut acte sexuale platite cu Negoita Robert Sorin si Rasitzaimoglu Muammer Tahir prin mijlocirea inculpatului, cel care le ducea, pe ea si pe alte fete, care-l insoteau, cu masina sa, in locurile in care se intalneau cu clientii. “


Adrian Enache ar fi poftit la nurii fetelor

“Stan Ionela Andreea a inceput colaborarea cu agentia Star Models in vara anului 2007, odata cu organizarea „Trofeului Amara”. A fost atunci invitata in Delta Dunarii la o sedinta foto. Acolo l-a cunoscut pe Negoita Robert Sorin – cel cu care mai tarziu avea sa intretina acte sexuale la un eveniment organizat la Rin Grand Hotel – si a refuzat avansurile sexuale ale inculpatului Tamarjan Ion Valeriu. Cam in aceeasi perioada de timp Tamarjan Ion Valeriu i-a facut cunostinta cu inculpatul Costan Relu Cornel, cu care victima a intretinut acte sexuale” se mai arata in rechizitoriu.

“Iordan Daniela si Vecu Marlen Andra s-au inscris in agentia Diva Models in anul 2005. inainte de a deveni majora, Iordan Daniela a intretinut acte sexuale cu inculpatul Costan Relu Cornel – obligata spunea, fara a dezvolta insa – in timp ce l-a insotit pe acesta intr-o excursie prin mai multe tari din Europa la inceputul anului 2007, excursie la care au participat in cateva etape ale ei si martorii Negoita Robert Sorin”.

Adrian Enache a fost nominalizat ca si un client al retelei de lux

Adrian Enache a fost nominalizat ca si un client al retelei de lux

Si alte nume celebre au aparut in rechizitoriul procurorilor, precum cel al cantaretului Adrian Enache! Astfel, au mai notat anchetatorii, in cazul unei alte fete, “acelasi inculpat i-a propus, ba chiar i-a inlesnit intretinerea de acte sexuale platite cu Negoita Robert Sorin (prezentat ca un barbat bogat care o putea ajuta financiar), martor care i-a propus apoi sa intretina acte sexuale (se intelege platite) cu cativa prieteni ai sai (B. N, Enache Adrian), propuneri respinse in general de victima, cu Rasitzaimoglu Muammer Tahir, cu turcii de la Casino Queen. “Directorul TVR2, clientul prostituatelor

Anchetatorii au realizat chiar si o legatura clara cu postul national de televiziune, prin directorul de atunci al televiziunii, Razvan Nicolescu: “Inculpatul Costan Relu Cornel le-a propus, ei si prietenei sale Dancus Simona Ioana, de doua ori – in iarna 2007/2008 apoi in vara anului 2008 – participarea la emisiunea „Tonomatul de pe 2″, difuzata de postul national TVR2. Au refuzat de fiecare data intrucat fie inculpatul, fie ei direct, le-au spus ca trebuie sa intretina in prealabil acte sexuale cu Stanescu Stefan, producatorul emisiunii si cu Nicolescu Razvan Mihail, directorul general al postului TV.”

Stirea a iscat valva la acel moment, in TVR

Stirea a iscat valva la acel moment, in TVR

O alta fata, Sanduc Ionela a intretinut relatii sexuale cu directorul TVR 2. “Inculpatul (Costan Relu, n.r,)i-a facut cunostinta Irinei cu Nicolescu Razvan Mihail – directorul TVR 2 cu care a intretinut acte sexuale, crezand ca o va ajuta sa participe la emisiunile postului public de televiziune.
Toader Ionela a fost determinata sa se inscrie in Agentia Diva Models de invinuitul Nicola Radu Stefan o cunostinta a sa mai veche, la inceputul anului 2008. Asa l-a cunoscut pe Costan Relu Cornel cu care a intretinut acte sexuale la Rin Grand Hotel, la un eveniment de moda la care a participat, convinsa si de promisiunea ca o va ajuta si in cariera de model. Prin intermediul inculpatului l-a cunoscut pe Negoita Robert Sorin cu care a intretinut cel putin o data acte sexuale platite. I s-a propus si ei de mai multe ori, insa a refuzat, plecarea in Austria la un eveniment de moda”.

 

Sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *