Lângă UPA, la Back Door. Ne dați sau nu ne dați… bacşiş?

Ce altă localizare mai bună pentru un bar decât în proximitatea unei instituţii de învăţământ? Se pare că acesta a fost şi gândul celor care au deschis de câţiva ani un local numit Back Door chiar peste drum de Universitatea „Petre Andrei”.

Cu toate că barul a schimbat mai mulţi proprietari de-a lungul timpului, clienţii au rămas aceiaşi: studenţi şi profesori de la sus-numita universitate, aflaţi în căutarea unui loc de relaxare şi poveşti de început, mijloc şi – evident – final de an universitar. Back_Door_1Şi asta pentru că la Back Door preţurile sunt rezonabile, atmosfera e plăcută, toaleta e curată şi muzica e acceptabilă. Bine, şi opţiunile din jur sunt limitate, studenţii neavând alte multe locuri unde să-şi poată petrece pauzele dintre cursuri sau, de multe ori, chiar cursurile în sine.

Bile albe, bile negre

Un alt punct forte al celor de la Back Door este că fac cântări live. Cu band-uri mai mult sau mai puţin bine alese, ce-i drept, dar serile cu cântări atrag tot mai mulţi clienţi sătui de dub-dub-dub-step-ul care predomină în majoritatea localurilor ieşene. Back_Door_2Spaţiul barului, însă, nu-i cel mai generos din oraş şi, de aceea, la petreceri rişti să calci domnişoare firave sau să fii călcat de însoţitorii acestora.

Dar o altă parte bună e că pe timp de vară au o terasă foarte răcoroasă amplasată nu se ştie cât de legal în parcul din faţa Universităţii „Petre Andrei”.

Singura bilă neagră pe care o primesc cei de la Back Door este legată de personalul de servire. De fapt, de singura chelneriţă de acolo căreia-i place nespus să stea la bar, de vorbă cu chelul şi amabilul barman, în loc să mai arunce câte un ochi pe la clienţii care decid existenţa sau absenţa bacşişului în funcţie de promptitudinea servirii…

Bar Baru’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *