Le-am scos ungurilor fotbalul şi autonomia din cap

Cronica unui meci anunţat

CSMS Iaşi – CFR Cluj 4-0 (2-0)

 

Reporterii speciali continuă relatările meciurilor care nu au avut loc niciodată. Orice asemănare cu realitatea nu este deloc întâmplătoare.

Stadion: „Emil Alexandrescu”

Spectatori: 20.000, inclusiv cei aflaţi pe teresa restaurantului „Vânătorul”

Echipe de start:

CSMS Iaşi: Irimia – Al. Creţu, Tincu, Avrămia, Vladu – Milea, Straton – Ciucur, Moutinho, Ţigănaşu – Pătulea. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

CFR Cluj: Felgueiras – Ivo Pinto, Piccolo, Rada, Camora – Hora, Maftei, Godemeche, Sepsi – Maah, Rui Pedro. Antrenor: Paulo Sergio

 

Fazele meciului (cele pe care le-am reţinut)

min 1  – Atmosferă incendiară în Dealul Copoului. Stadionul este învăluit într-un nor de fum datorat petardelor aruncate, din dormitoare direct în curtea proprie, de pompierii detaşamentului din vecinătatea stadionului. De la megafoane ni se explică faptul că ar fi vorba de o acţiune de protest întrucât nu au fost lăsaţi în oraş cu ocazia zilei de 8 Martie.

min. 10 – După ce fumul se mai risipeşte, suporterii ieşeni pot vedea în sfârşit prestaţia echipelor din teren. Scorul este deja 1-0 însă nimeni nu ştie cine şi cum s-a marcat golul. Pătulea, venit la marginea terenului, se jură că el a înscris, însă nu-l crede nimeni. Furios, atacantul ieşean îşi scoate tricoul, arătând publicului un mesaj emoţionant: „Singur împotriva tuturor”. Vede imediat cartonaşul galben, după care izbucneşte în plâns.

min. 12 – Deşi meciul este întrerupt din cauza accidentării lui Moutinho, spectatorii izbucnesc în urale. La peluza de sub tabelă îşi face apariţia galeria lui CFR, condusă de cele două tipe blonde pe care le vedem tot timpul la televizor. Poartă tricouri mulate şi fustiţe mini, în culorile steagului secuiesc.

min. 18 – Penalty la poarta oaspeţilor. Motivul? Camora ar fi fost auzit spunându-i centralului „Îţi fac o propunere de nerefuzat: dai 11 metri şi-ţi plătim întreţinerea pe doi ani”. Arbitrul se conformează. Execută Pătulea, care nimereşte bara. De ciudă, atacantul gazdelor începe din nou să plângă. Intră pe teren echipa medicală, formată din doi psihiatri şi un maseur, care duc o canapea. Partida este întreruptă 10 minute pentru ca Pătulea să poată primi consiliere psihologică.

min. 23 – Prima ocazie a clujenilor la poarta lui Irimia: Sepsi centrează în careu, iar Creţu reia spectaculos, aşa cu a făcut-o la autogolul din meciul cu Rapid. Portarul ieşean are un reflex uimitor, primind aplauzele suporterilor proprii, dar şi înjurături complicate în ungureşte.

min. 30 – Ivo Pinto îl loveşte din greşeală cu genunchiul în cap pe Milea, scoţându-i un molar şi ambii canini. Publicul cere eliminarea pentru brutalitate, dar arbitrul trece cu vederea incidentul. Din tribune se aude „Hoţii, hoţii…”, scandări primite cu urale la geamurile cu gratii ale penitenciarul din strada Dr. Vicol!

min. 33 – Ciobotariu mută inspirat: cal C3 la D5. Joacă şah pe banca de rezerve cu Prunea. Preşedintele ieşean cedează. „La şah e mai bun. Data viitoare o dăm pe barbut”, le explică acesta spectatorilor din apropiere.

min. 36 – Partida este puţin spectaculoasă, cu faze doar la mijocul terenului. Se vehiculează faptul că jucătorii au primit indicaţii de genul „na-ţi-o ţie, dă-mi-o mie”. Galeria Clujului cere mai mult fotbal, dar şi autonomie pentru Harghita şi Covasna. Suporterii ieşenii răspund cu aceeaşi monedă, desfăşurând un banner cu inscripţia „Iaşi, capitală europeană, capitală regională”. Observatorul meciului îşi notează aceste lucruri într-un carneţel, susţinând că va trimite un raport către ministrul Liviu Dragnea.

min. 45 – Corner la poarta lui Felgueiras. Execută Milea. Mingea loveşte o cioară şi cade fix în punctul de la 11 metri, de unde Pătulea o trimite în poartă. Celebrează golul vărsând câteva lacrimi. De bucurie…

min. 46 – Echipele revin de la cabine extrem de motivate. Poartă pe tricouri urme de ruj şi miros a Coco Channel. Spectatorii susţin că, la pauză, au văzut-o pe d-na Udrea, venită încă de joi la Iaşi, intrând în vestiarul jucătorilor.

min. 48 – Scorul ia proporţii. Intrat în locul lui Pătulea, Herghelegiu profită de un culoar liber lăsat de Sepsi şi Godmeche şi înscrie cu lejeritate. „Nu ştiu ce s-a întâmplat. Aia doi discutau între ei. Sepsi îi spunea gyere kossunk egy uzletet, iar ălălalt răspundea că îl meditează la maghiară dacă-l învaţă franceza”, a scris, după meci, atacantul ieşean pe un forum de socializare.

min. 65 – Răbufnire de orgoliu a clujenilor. Piccolo expediază o torpilă, pe care Irimia o evită printr-o manevră demnă de „Octombrie Roşu”. Paolo Sergio este iritat. „Să vină Piccolo la mine”. Apare imediat un ospătar, care se recomandă: „Sunt Miticana şi în seara asta vă stau la dispoziţie”.

min. 72 – Fetele din galeria Clujului sunt în extaz: Kapetanos iese la încălzire la bustul gol. Are tatuat pe piept portretul lui MM Stoica şi o turmă de oi.

min. 80 – Jocul curge precum Bahluiul aflat într-un amplu proces de regularizare.

min. 89 – Penultima fază a meciului. Irimia degajează, mingea sare ciudat din gazon şi intră în poartă clujenilor. Spectatorii încep să cânte refrenul cu „ş-altădată, o s-o facem şi mai lată”. Din tribuna oficială, Ionuţ Bâlbă zîmbeşte cu subînţeles.

Declaraţii după meci:

Liviu Ciobotariu, antrenor CSMS Iaşi: „Echipa este pe un drum ascendent, după meci mergem la Aroma Viilor cu soţiile şi cu amantele. Am demonstrat că eşecurile anterioare nu au fost întâmplătoare, în sensul că nu pierdem decât atuci când vrem”.

Paolo Sergiu, antrenor CFR Cluj: „Fuck all romanian referees”

Florin Prunea, preşedinte CSMS: „Scorul nu reflectă realitatea din teren. Trebuia să învingem cu 30-0, pentru că în fotbal, la fel ca şi în viaţă, doar dimensiunea contează. Mă refer, desigur, la dimensiunea succesului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *