Librex? Hmmm…

Ne știți! Suntem mari patrioți locali, iar pentru Iași ne-am da până și sufletul pe care ne acuză unii că nu-l avem. Dar zilele astea trebuie să recunoaștem că suntem departe de București. N-avem dom’le cu ce! Stați să vedeți ce vrem să spunem.

Librex? Hmmm...Ideea unui târg de carte în Sala Sporturilor este similară pentru noi cu aceea a unui concert de manele pe scena Filarmonicii. În primul rând, nu înțelegem ce vină au sporturile să fie alungate din casa lor ca să se întindă acolo tarabele cu cărți. Dar peste asta putem trece, măcar și fiindcă nu avem noi la Iași cine știe ce echipe. Nu putem trece deloc însă peste starea de nefuncționalitate în care se află Centrul Expozițional Moldova, unde ar fi fost de toate: și locuri de parcare și lumina mai faină și o clădire gândită special pentru asta. Vinovat de situație este megapoliticianul Constantin Simirad, care a reușit să… dar să ne calmăm, că nu e în obiectul nostru de activitate să vorbim despre simpli cetățeni la pensie.

Cine a fost însă la un târg de carte organizat la Romexpo și se întâmplă pe la cel din Iași e izbit mai ales de… lipsa cumpărătorilor. Târgul seamănă mai degrabă cu un muzeu. Lumea vine, se uită, pleacă. Rar vezi pe câte unul cu o sacoșă de cărți în mână, așa cum se întâmplă la Gaudeamus, de pildă. E drept însă că nici reducerile nu-s cine știe ce.

Iar asta ne face să ne tot gândim la năzuințele astea ale ieșenilor: vrem capitală culturală, dar nu cumpărăm cărți, vrem aeroport internațional, dar nu zburăm nicăieri, vrem…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *