Locul deşeurilor nu este în casă!

Aveţi în casă prea multe echipamente electrice şi electrocasnice stricate sau învechite şi vreţi să scăpaţi de ele?

În primul rând, trebuie să ştiţi că aceste aparate nu trebuie aruncate la ghenă, împreună cu gunoiul menajer. De aceea, Asociaţia Română pentru Reciclare Rorec, în parteneriat cu primăriile, au realizat acţiuni de colectare a acestor deşeuri, sâmbătă 29 octombrie. Unul dintre punctele de colectare a fost la Şcoala nr. 25 „Miron Costin“, unde un număr de aproximativ 25 de persoane au participat la această campanie.

,,Este o iniţiativă foarte bună şi m-am decis să îmi aduc aici casetofonul pe care îl am de zece ani, cumpărat din prima mea bursă. În plus, acum lumea caută aparate mai mici şi mai performante”, ne spune Codruţa.

,,Am acasă aparate de epocă de care nu mă pot despărţi şi, în plus, în zilele noastre costă mai mult să îţi repari un obiect decât să îţi cumperi unul nou”, ne declară Florentin Bertea, care şi-a adus la punctul de colectare un aspirator stricat.

Un alt ieşean a aflat de această iniţiativă din afişe şi pliante şi a hotărât să renunţe la storcătorul de fructe deoarece nu îi mai era util.

Astfel, cu sprijinul autorităţilor şi a celor peste 2.000 voluntari, la nivelul ţării s-a colectat o cantitate de peste 850 de tone de deşeuri, de la peste 45.000 de cetăţeni. La Iaşi, peste 4 tone de astfel de deşeuri au fost colectate.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *